27-DSC_0430.jpg

Hoi! 

Mijn naam is Marloes en ik ben het gezicht van de yogaschool Ajna Tempel. Gelukkig zijn er heel veel gezichten die ook een onderdeel zijn van de Ajna Tempel, want dit kan ik natuurlijk niet alleen. Op deze pagina vertel ik je graag meer over het ontstaan van 'de Tempel' en onderaan deze pagina vind je mijn blog.

Na de zomer in 2012 ben ik begonnen met een yoga opleiding. Niet om te gaan lesgeven, maar om meer te leren over yoga. Yoga had me zoveel gebracht, daar wilde ik meer over leren. 

Spreken voor een groep mensen vond ik super spannend en eng, dus dat zag ik mezelf niet doen. Toen kwam  ik erachter dat lesgeven best leuk was en een soort drive ging aan. Dit wil ik vaker oefenen! Het oefenen wilde ik vooral doen om te ontdekken hoe ik meer kon ontspannen tijdens het lesgeven. Of misschien wel meer de vraag, hoe kan ik vrienden worden met deze angst? Dat is aardig gelukt. De angst er niet helemaal weg, dat hoeft ook niet. Het is een stukje van mij. We zijn wel een vriendschap begonnen, dat scheelt een hoop :)

Uiteindelijk vond ik het vooral geweldig om te zien wat de yoga voor andere mensen ging betekenen. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de motivatie van mensen. Waarom doen we de dingen die we doen, waarom reageren we op een bepaalde manier op situaties, wat brengt ons in een bepaalde richting. Het is een continue reis waarin we steeds nieuwe stukjes in onszelf ontdekken. Soms denk ik mezelf te begrijpen en dan uiteindelijk is het toch weer anders. Hoe kan dat? Mijn antwoord daarop is simpel. Niets blijft hetzelfde, ook wij als mens niet. Alles is continu in beweging. Er is FLOW.

Dat brengt me bij mijn liefde voor Vinyasa flow. Elke flow op de mat is anders en valt er iets nieuws te ontdekken. Hoe ga ik vandaag om met een Warrior pose, hoe is de balans, wat doet deze sequence met mij. Voor mij vertaalt het helemaal hoe ik die dag ook om ga met de flow van het leven. Ben ik ongeduldig, verveeld, blij, gemotiveerd, laag in energie? Dat moment op de mat brengt me naar het moment van NU. 

Daarnaast houd ik van verstilling. Yin yoga en meditatie brengt die verstilling. De kracht van stilte is zo gaaf, dat heeft vooral de Vipassana retraite me duidelijk gemaakt. Wandeling in de natuur, zwemmen in zee zijn ook manieren voor mij om te verstillen.

 

AJNA TEMPEL

Deze passies breng ik graag over in de Ajna Tempel. Ik creëer deze plek waar je beweging kunt vinden en stilte. Ajna Tempel Heemskerk werd geboren op 1 maart 2014. Zoveel mensen hebben een bijdrage geleverd aan de start, ik ben iedereen enorm dankbaar. Op 20 juli startte Ajna Tempel Den Haag, ontzettend veel geleerd en plezier van gehad, al heb ik 2 jaar later na een roerige Corona tijd besloten om te stoppen.

 

Daarbij is verbinding een belangrijk thema. Yoga gaat voor mij over verbinden. Het verbind de verschillende lagen in onszelf met elkaar. We zijn soms bijvoorbeeld zo bezig met piekeren of overdenken, dat we niet meer doorhebben dat ons lichaam een grens aangeeft. Die grenzen kun je weer leren kennen door bijvoorbeeld de yogamat op te stappen.

 

We hebben twee geweldige teams die een toegankelijke manier hebben van lesgeven, ieder op zijn of haar unieke manier. Ze zijn er helemaal voor jou.

WAT BETEKENT AJNA EIGENLIJK?

Ajna spreek je uit als 'Ashna'. Ajna is Sanskriet voor 'weten' en is het zesde chakra, ook wel ons derde oog genoemd. Het staat voor helderheid, oplettendheid en bewustzijn, je maakt hier verbinding met je intuïtie. Het geeft duidelijk weer, wat wij willen overbrengen. Wij gaan verder dan alleen de fysieke oefeningen, het is een verdiepingsproces. Ontdek en wordt je meer bewust van jouw innerlijke waarheid!

 

Ik wens je een prachtige reis toe over de mat, met alle ervaringen die daarbij komen kijken.

 

Liefs,

Marloes

Blog Marloes

71787999_10162547904980694_4851774076093

Schrijven, het komt er niet van.

1-10-2019

Ieder keer als ik op vakantie ben of een paar dagen weg zoals nu in Schotland, krijg ik zin om te schrijven. Schrijven doe ik al zo lang, ik hield vroeger ook een dagboek bij. Het maakt dingen voor mij de dingen helder en daarnaast werkt delen misschien wel inspirerend voor jou. En dat vind ik leuk om te doen.

Lees meer... 

31-DSC_0571.jpg

 

Duizelingwekkend

16-12-2019

Een blog ligt weer op het puntje van mijn 'pen'. Een woord wat mij op deze dagen aardig heeft bezig gehouden is 'duizelingwekkend'. 

Duizelingwekkend, dat is wat ik mijn leven op dit moment vind. Dat inzicht besefte ik vanmorgen en gisteren was het eigenlijk al overduidelijk aanwezig. Prachtig!

Lees meer...

34-JONNA-LBF.jpg

 

Moederschap

03-05-2021

Ik word wakker van geknor naast me in de co-sleeper. ‘Zal het weer 6 uur in de ochtend zijn?’, was mijn hoopvolle gedachte. Het is 3 uur, ook goed natuurlijk. Ik pak Jonna uit haar bedje en doe een klein himalaya lampje aan. Super blij en met een grote glimlach kijkt ze me aan.

Lees meer...

23-DSC_0254.jpg

 
Ajna Tempel Den Haag stopt voor mij21-07-2021

Vrijdag 16 juli om 05:48 uur begin ik dit blog te schrijven. De titel zegt waar het over gaat, het doet zeer om te lezen. Hoe zeer het ook doet, de beslissing voelt juist. Het is een beslissing die weloverwogen en doordacht is. 

Lees meer...