BAS VAN EMBDEN
Bas.jpg

Ik kwam voor het eerst in de Ajna Tempel, niet als teacher maar als yogi. Dat was op een moment in mijn leven waar ik op zoek was naar meer balans tussen mijn (gespannen) lichaam (body) en (rusteloze en nooit stilstaande) hoofd (mind).
Ik had voor die dag nog nooit tijd op een yoga mat doorgebracht. 

Een docenten van de Ajna Tempel,  heeft mij die eerste keer zo enthousiast gemaakt, dat ik ben gebleven tot op de dag van vandaag! Zo enthousiast zelfs dat ik in 2018 en 2019 een Vinyasa Yoga Teacher training heb gevolgd bij Yogastudio Glow in Haarlem en deze met succes heb afgerond. Ik mag mijzelf nu dus een Yoga-teacher noemen en daar ben ik heel erg trots op en dankbaar voor. 

In deze afgelopen periode van vier jaar ben ik mij ook gaan verdiepen in Mindfulness meditatie en heb ik een QiGong retraite bijgewoond in een klooster in Oostenrijk. Dit 500 jaar oude klooster, gelegen op bijna 1200 meter midden in de ongerepte natuur is het eindpunt van een pelgrimsroute. Dit heeft mij toen doen besluiten om ook een pelgrimstocht te gaan wandelen.

In de zomer van 2017 ben ik dwars door Spanje naar Santiago de Compostella gelopen. 

Yoga brengt mij de rust en ruimte waarnaar ik zo vaak op zoek ben in mezelf. En door de Vinyasa Yoga sequences, voor mij een meditatie in beweging, vind ik die keer op keer weer terug. 

Het meditatieve component vind ik heel belangrijk in mijn lessen en probeer die dan ook door mijn studenten te laten ervaren, door ze mee te nemen in een flow, begeleid door passende muziek en natuurlijk mijn stem. De dynamiek die dan, als het goed is, ontstaat zorgt uiteindelijk voor een oase van rust zodat je je na je Savasana weer ontspannen en energiek voelt. 

Zoals je hebt gelezen heeft yoga mijn leven echt op een positieve manier veranderd. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar wat yoga voor jou kan betekenen? Dan zie ik je graag een keer bij mij in de les!