carrot-3508072_1280.jpg

Corona update Ajna Tempel

Zondag 15 maart 2020

Lieve deelnemer,

 

Poehee, we zitten echt in een uitdagende film. Wat een angst, onrust en onzekerheid is er op dit moment. Met pijn in mijn hart sluit Ajna Tempel voorlopig de deuren, in ieder geval tot 6 april. Tegelijkertijd sta ik er helemaal achter, de gezondheid van de mens staat natuurlijk voorop. Dat neemt niet weg dat ik me zorgen maak. Natuurlijk over Ajna Tempel en hoe dit allemaal gaat aflopen, maar ook voor alle gedupeerde mensen en bedrijven in Nederland en daarbuiten. We worden allemaal geraakt. 

 

Wel kunnen we kiezen waar we op ons richten. Ik denk graag in mogelijkheden (ik doe mijn best in ieder geval ;) en wil er met jou het beste van gaan maken!

 

Je kent de spreuk vast dat wanneer deuren sluiten, er ergens anders deuren open gaan. Een klein deurtje kan ik zien, dat is namelijk online yoga. Maandagochtend 16 maart hebben we een online meeting met de Tempel teams om te overleggen en te inspireren.

 

Yoga gaat over verbinding. Voor ons belangrijk om die verbinding te onderhouden met jou als trouw lid van Ajna Tempel. En juist in deze periode is het zo belangrijk voor ons als docenten om beweging en ontspanning te brengen aan onze leden, aan jou dus! We zitten met z’n allen meer thuis en hebben yoga nodig, hoe fijner dan yoga van je eigen docenten!

 

Maandagavond 16 maart om 20.30 uur is de eerste online Live les met Marloes. Het is een les waarbij meditatie, ontspanning en rust centraal staan. Uiteraard is dit de eerste keer, dus het is ook spannend. Maar ik weet zeker dat we een mooi platform kunnen creëren met een aantal keer oefenen.

 

Je kunt je vanaf maandagmiddag online inschrijven in Fitmanager voor die Live les, zoals je ook een normale les zou boeken. Je krijgt dan een half uur van te voren de informatie om in te loggen. SUPER BELANGRIJK: Zorg dat je je notificaties van Fitmanager aan hebt staan, anders ontvang je geen bericht. Hier en hier vind je informatie hoe je dat moet doen.

 

Tevens gaan we ook een plek creëren waar we gefilmde lessen van onze Tempel docenten plaatsen zodat je in je eigen tijd yogales kunt volgen.

 

We hopen dat je ons blijft volgen en steunen en dat je ook uitkijkt naar deze online lessen. Dat dit maar snel mag overwaaien en we weer kunnen starten met lessen in onze prachtige ruimtes!

 

Liefs,

Marloes en Team Ajna Tempel

Zaterdag 14 maart 2020

Lieve deelnemer,

 

Naast de eerder genoemde maatregelen passen we nog een aantal dingen aan. Op deze manier hopen we nog steeds een bijdrage te kunnen leveren aan jouw ontspanning in deze onrustige tijd. Juist die ontspanning is zo belangrijk voor je gezondheid. 

 

 • We zullen de capaciteit van de lessen verlagen om meer ruimte te creëren.
  Heemskerk: Maximaal 16 mensen.
  Den Haag: Maximaal 12 mensen.

 • Graag aanmelden voor de les zodat je verzekerd bent van een plekje.

 • Tot 2 uur van tevoren kun je je gratis afmelden zodat last minute afzeggingen wordt beperkt en de plekken niet onnodig bezet worden gehouden.

 • De lessen in de Mini Tempel in Heemskerk worden vanaf maandag geannuleerd. 

 • Voor degene die liever thuis blijven of verkouden zijn komen er enkele online lessen! Dit is helemaal nieuw voor Marloes, maar ze gaat het binnenkort testen. Deze live lessen kun je via Fitmanager boeken en zijn gratis voor leden. Meer informatie daarover vind je binnenkort in ons lesrooster.

 • De eerder gemelde maatregelen blijven gewoon in stand.

 

Een berichtje van Marloes:

 

“Terwijl ik dit schrijf drink ik een biertje en eten we (Jordi en ik) vega bitterballen bij Loft in Den Haag. Een beetje ontspanning bij de inspanning van alle omstandigheden. Ontspanning is toch echt wat we ook nodig hebben op dit moment. Je hoort het aan alle kanten en je weet het waarschijnlijk allang: Stress is ongezond. Maar stress is toch wel iets wat ik voel in mijn lichaam en velen met mij geloof ik. 

 

Ik vind het een uitdaging om beslissingen te nemen voor de studio. Ze zijn weloverwogen en ben ook heel blij met het overleg en de hulp van Jordi en Sandra. Daarnaast zijn er meer team docenten die met ideeën komen, daar ben ik heel dankbaar voor! Het is een spannende tijd voor veel bedrijven, maar ook voor de docenten die bij ons lesgeven. Dat besef ik me heel erg goed.

 

Naast de chaos merk ik dat er ook rust is, overgave. De situatie is zoals die is en we maken er samen het beste van. Dat is in ieder geval wat er door me heen gaat en dat probeer ik zo veel mogelijk toe te passen. Naast filmpjes van toiletpapier-gekte zie ik ook filmpjes voorbij komen van Italianen die op het balkon muziek staan te maken. Hartverwarmend. Ook hun maken er het beste van.

 

Waar het Coronavirus ons uiteindelijk tot uitnodigt is ontspanning. Feestjes worden afgezegd, we gaan thuiswerken, we zijn meer binnen. Tijd voor reflectie en meditatie is er genoeg, maar er gebruik van! En we helpen je er graag mee.

 

Ik heb me vandaag verdiept in het geven van (live) online lessen en kijk er naar uit dat met jullie te delen. Meer hierover vind je binnenkort op het lesrooster.”

 

We wensen je een gezond en ontspannen weekend toe. 

Lieve groet,

Marloes en team Ajna Tempel

Donderdag 12 maart 2020

Beste deelnemer,

 

Vanmiddag zijn er nieuwe Corona maatregelen bekend gemaakt tijdens de persconferentie van de regering. De maatregelen hebben als doel de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te vertragen. Het is je vast niet ontgaan, meer informatie hierover vind je hier of op de pagina van het RIVM.

 

Vanuit Ajna Tempel vragen wij je om niet naar de les te komen als je verkouden bent en/of luchtwegklachten hebt. Onze docenten mogen je vragen bij hoesten/verkoudheid de Tempel te verlaten.

 

Daarnaast vragen wij je om je eigen yogamat mee te nemen mocht je die hebben.

 

Wij hebben de volgende maatregelen genomen:

 • We gebruiken geen etherische olie voor bijvoorbeeld de eindontspanning

 • We vermijden fysiek contact zoals een hand geven, een namaste bij binnenkomst is prachtig

 • Er zullen geen adjustments gegeven worden

 • De matten gaan we tussendoor extra reinigen. Graag aan jou ook de vraag om met extra aandacht je matje schoon te maken. Nu graag ook drogen met een doekje

 • Veel aangeraakte dingen zoals deuren en handgrepen zullen extra gereinigd worden

 

Ter aanvulling van deze richtlijnen heeft Richard de Leth met zijn collega’s een dossier geschreven met mooie inzichten en fijne tips om jezelf van binnenuit te versterken. Het dossier vergroot het bewustzijn en geeft meer macht om jouw afweer te versterken. Het dossier is gratis te downloaden: https://oersterk.nu/eerste-hulp-bij-preventie-corona/ 

 

Kinga is docente bij de Tempel in Den Haag en stuurde een filmpje door met een prachtige meditatie. Misschien heb jij er ook iets aan. Klik hier

 

Wij wensen je veel gezondheid toe!

Lieve groet,

Team Ajna Tempel 

 

Vragen? Je kunt ons mailen:

Heemskerk - contact@ajnatempel.nl

Den Haag - denhaag@ajnatempel.nl