31-DSC_0571.jpg

Duizelingwekkend

Een blog ligt weer op het puntje van mijn pen. Een woord wat mij op deze dagen aardig heeft bezig gehouden is 'duizelingwekkend'. 

 

Duizelingwekkend, dat is wat ik mijn leven op dit moment vind. Dat inzicht besefte ik vanmorgen en gisteren was het eigenlijk al overduidelijk aanwezig. Prachtig!

 

Cacao Ceremonie

Zaterdagavond ben ik naar een cacao ceremonie geweest in Den Haag, begeleidt door Jennifer Ann. Het was een hele mooie en toegankelijke avond, waarbij eerst wat verteld werd over de werking van de cacao en hoe het in het Sjamanisme ook gebruikt wordt als medicijn. Het opent je hart en het maakt je gevoeliger zonder dat het een hallucinerende werking heeft.

Jennifer Ann zong ook prachtige mantra's, er werd een beetje gedanst, het was echt een mooie avond. Daarna thuis voelde ik me dankbaar, licht en rustig, al was ik wel heel benieuwd hoe ik zou slapen. Het bleek heel goed, alleen het wakker worden was bizar. De hele wereld draaide en ik werd er misselijk van. Ik moest eigenlijk lesgeven, maar een downward dog was niet iets slims om te doen. Gelukkig kon Naz invallen en mijn andere afspraken heb ik ook afgezegd. Ik had even de tijd nodig om deze ervaring zijn werk te laten doen.

 

Ik had Jennifer Ann een bericht gestuurd met de vraag of dit door de cacao zou kunnen komen. De cacao zelf zal het niet meer zijn, maar energetisch kan het wel doorwerken. Naarmate de dag vorderde werd de duizeligheid minder. In de avond kwam Irene Sportel naar Tempel De Haag voor een Healing concert, dat was erg fijn zo aan het einde van deze dag.

Duizelingwekkend

Vanmorgen tijdens het mediteren kwam het besef dat ik mijn leven erg duizelingwekkend vind op dit moment. En dan vooral mijn werkleven. Duizelingwekkend dat er veel te doen is en de verantwoordelijkheid die ik daarbij voel. Ook duizelingwekkend van dankbaarheid en hoe geweldig ik mijn werk vind. 

 

Terugkijkend in 2019 zijn er zoveel dingen veranderd. Mooie dingen, maar ook verdrietige situaties. En eigenlijk als ik 4 jaar terug kijk, is het best bizar wat er allemaal anders is. Ik heb mezelf weinig ruimte gegeven om die veranderingen echt te kunnen laten settelen. Ik ben veel ballen aan het hooghouden, erg mijn best aan het doen en het haalt me weg bij de essentie van waarom ik dit werk doe. En dat maakt het zo duizelingwekkend. Wat natuurlijk betekent dat ik het zelf duizelingwekkend maak.

 

Mijn reis

Voordat ik begon met yoga was ik al jaren bezig met het (onder)zoeken van de antwoorden die allemaal in mezelf te vinden zijn. Niets gaat vanzelf, dat heb ik al snel ervaren in het leven. Mijn jeugd was niet bepaald stabiel en al snel heb ik 'geleerd' om voor mezelf te zorgen als ik iets wilde. Na heel wat onderzoek en helende reizen (letterijk de Journey, maar ook figuurlijk op andere vlakken) ben ik daar super dankbaar voor, want die ervaringen hebben me immers gebracht tot waar ik nu sta.

 

Ik ben 11 jaar geleden begonnen met yoga met twee vriendinnen. Niet omdat ik dacht dat daar alle antwoorden lagen, maar gewoon voor de gezelligheid. Tijdens de yoga kwam ik erachter dat het een geweldige tool is om 'thuis te komen bij mezelf'. Om stil te staan, contact te maken en toe te laten wat er is. Daardoor merk ik dat er heling ontstaat en de antwoorden kwamen. 

 

Ajna Tempel

En dat is precies wat ik wil doen en ook doe. Een plek creëren waar het voor mensen veilig is om jezelf te zijn. Of je nou komt vooral voor de fysieke practice of ook op zoek bent naar iets in jezelf. Je sluit je ogen en het is jouw reis. 

 

Op dit moment mag ik dit werk nu ook in mijn woonplaats Den Haag doen, echt zo fijn! Ik ben zo superduper dankbaar voor alles wat ik heb gecreëerd. Ik mag daar best vaker bij stilstaan en ook de rust nemen om te integreren. 

 

Hoe ik dat ga doen is nog een beetje de vraag, rust is namelijk niet iets wat ik gemakkelijk ontvang en toe kan laten. Ik ben gewend aan onrust, omdat dat veel aanwezig is geweest. Het is een mooi onderzoek die al een tijdje gaande is en langzaam vallen puzzelstukjes op zijn plek. Delen op deze manier geeft voor mij ook een stukje helderheid.

Duizelingwekkend, prachtig thema vind ik het. Wat is jouw thema wat speelt op dit moment? Voel je ook vrij om te delen en te reageren op dit bericht door mij even te mailen als die behoefte er is.

 

Tot yoga :)

Liefs,

Marloes