Vrijdag.png

Ajna Tempel Yoga weekend

~ 3, 4 en 5 september ~

 

Op 1 september bestaat Ajna Tempel Heemskerk 7,5 jaar en aangezien we in een uitdagende tijd zitten zijn we super blij en dankbaar dit te kunnen vieren. Dat doen we met een heus 'Ajna Tempel Yoga weekend'! 

Dit weekend organiseren we omdat we zo dankbaar zijn voor alle support die we hebben mogen ontvangen van jou als trouw lid de afgelopen tijd. Misschien heb je je aangepast en heb je online lessen kunnen volgen. Of ben je lid gebleven, maar was de online yoga niet voor jou. Misschien heb je de gefilmde lessen gevolgd in je eigen tijd. Hoe je bijdrage ook was, we kunnen vieren dat Ajna Tempel 7,5 jaar oud is. En dat is toch wel een feestje waard!

Na elke les staat er thee klaar met wat lekkers en kun je nog even nagenieten en nakletsen. De lessen zijn te volgen met je abonnement. Als je geen lid bent van Ajna Tempel kun je ook meedoen voor slechts € 15,- of  € 17,50 per les!

Thema & Rooster

De lessen zijn los van elkaar te volgen. Tegelijkertijd zijn ze wel met elkaar verbonden door een gezamenlijk thema: Anahata chakra, oftewel het hartchakra. Kom een les volgen of stel een mooi programma samen en maak er je eigen weekend retreat van!

Vrijdag

1930-2130 uur Yin yang & Healing drum ~ met Naz

 

Zaterdag

0900-1100 uur Stress release & Mindfulness ~ met Nicolette

1130-1300 uur Vinyasa flow & Etherische olie ~ met Marloes

1330-1530 uur Yin yang & de Rugstrip ~ met Annemiek

1600-1730 uur Fysio flow & Dans ~ met Kim

Zondag

1000-1200 uur Hatha en Nidra & Bloemen ~ met Frederieke

1230-1430 uur Yin yoga & Etherische olie ~ met Carmen

1600-1730 uur Flow & Dans ~ met Guusje

1900-2100 uur Restorative en Nidra & Reflectieoefening ~ met Sandra

nature-3218674_1280.jpg

PROGRAMMA

Vrijdag

1930-2130 uur Yin yang & Healing drum ~ met Naz

Tijdens deze les wordt de yoga gecombineerd met sjamanistische werk dat Naz doet, door in te tunen op de energie van dat moment is iedere les bijna op maat en naar behoefte, met de klanken van de sjamanen drum flow je in je eigen healing ❤️‍🩹 De klanken maken een prachtige reis naar je hart.

Zaterdag

IMG_0278_edited.jpg
Camatkarasana

0900-1100 uur Stress release & Mindfulness ~ met Nicolette

Even stressen is geen probleem, daar zijn we op gebouwd. Maar als stress chronisch wordt, heeft dat nare gevolgen. Slijtage en verouderingsprocessen worden versneld en het risico op ziekte neemt toe. Vooral het hart heeft het zwaar te ver­duren. Tijd nemen voor stressverlaging is dus belangrijk. Een van de meest effectieve methodes op dit gebied is wel Mindfulness. Tijdens deze workshop hebben we aandacht voor onszelf, laten we het lichaam ontspannen en openen we ons hart voor alle ervaringen in het moment.

1130-1300 uur Vinyasa flow & Etherische olie ~ met Marloes

Verbinding met Anahata chakra, het hartchakra. Maak vanuit je hart verbinding met jezelf. Vanuit die basis verbind je je met alles om je heen. Tijdens deze Flow les (voor alle niveaus) word je uitgenodigd te onderzoeken wat het openen van de voorkant van je lichaam voor jou betekent, op dat moment. Daarbij gebruiken we heerlijke etherische olie in de zaal. Let's flow!

1330-1530 uur Yin yang & de Rugstrip ~ met Annemiek

Alles draait om de juiste balans. Dag en nacht, inspanning en ontspanning, donker en licht…. Zo heeft elk persoon een unieke eigen verhouding van yin en yang. In de les spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang. Zo creëren we een innerlijke balans. We gebruiken ook het “stripje” om datgeen wij op ons rug “dragen” te verzachten, daardoor te mogen open aan de voorkant om weer te verbinden met Anahatasana…

1600-1730 uur Fysio flow & Dans ~ met Kim

Met basis beweegpatronen en lichaamsverbindingen leer je het gemak van bewegen te vergroten. We maken ons lichaam soepel en krachtig door bewegingen op de grond en in de ruimte. In deze les hebben we een ademhalingsoefening, een warming-up en verschillende yogahoudingen en elementen uit de moderne dans die elkaar opvolgen in een fijne flow. Het gaat om ontspanning, plezier en het opdoen van nieuwe mogelijkheden om te bewegen. Iedereen kan meedoen!

Zondag

IMG_0282.JPG

1000-1200 uur Hatha en Nidra & Bloemen ~ met Frederieke

Bloemen horen bij een feestje. Van een bosje bloemen word je blij en word je hart gevuld met vreugde! Onder andere doordat je het ontvangt,  het staat gezellig in huis, door de geur die zich verspreid, door de kleuren. In deze les doen we asana ‘s /houdingen die geïnspireerd zijn door bloemen en is voor iedereen geschikt. Deze les wordt aangevuld met een mooi gedicht.

1230-1430 uur Yin yoga & Etherische olie ~ met Carmen

“Laat de geuren je ontspannen, verzacht…en draai je hart met de zon mee.” Tijdens deze extra lange yogales maken we een reis door het hele lichaam en worden de yin poses met elkaar verbonden door een zachte flow. De etherische olie brengt verdieping in meditatie en stimuleert de ontspanning. Iedere olie heeft een unieke werking die invloed heeft op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Dit alles zorgt voor een rustige geest en een pure verbinding met het hart. 

1600-1730 uur Flow & Dans ~ met Guusje

Go with the flow of life waar yoga en dans samenkomen. Het is feest. De Ajna Tempel bestaat 7.5 jaar. Voor mij betekent feest samenzijn, lachen, dansen en luisteren naar muziek.We zullen gaan bewegen waarbij yoga en verschillende bewegingsstylen  gemixt worden tot een dans. Beweeg vanuit je hart. Geen oordelen geen verzet niet denken maar doen. Beweeg alsof niemand kijkt. Laat komen wat als vanzelf ontstaat en doe waar je lichaam zin in heeft. Geniet. Take more chances dance more dances.

72777695_2627753060792821_5143248926375149568_o.jpg

1900-2100 uur Restorative en Nidra & Reflectieoefening ~ met Sandra

Hoe vaak laat jij, in plaats van je hoofd, je hart spreken? In deze Restorative les krijg je alle ruimte om rondom het hart te verzachten. De deuren open te zetten om in contact te komen met de prachtige vibraties en diepe gevoelens van je eigen hart. Als kers op de taart volgt er een nidra waarin je vragen mee krijgt om te stellen aan je diepere zelf en je te laten verrassen door de antwoorden. Neem pen en papier mee om de antwoorden van jezelf aan jezelf aan het einde te kunnen noteren!  ❤️