Filmavond Den Haag

A mindful choice

A Mindful Choice: zeven levensverhalen, één verlangen

Wat hebben de gevangenen en hun bewakers uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico, een Engelse kankerpatiënte en Cubaanse topballerina’s in A Mindful Choice met elkaar gemeen? Ieder van hen ervaart rust door meditatie, hoe onzeker hun omstandigheden ook zijn.

 

Deze documentaire van twee Ishaya-monniken uit Nieuw-Zeeland is een krachtige en ontroerende katalysator voor verandering. Oogstrelende camerabeelden worden gecombineerd met waargebeurde verhalen die je diep raken. Ze wakkeren een verlangen naar vrede en vrijheid aan.

 

Als vrede mogelijk is voor individuen, kan dit dan ook zo zijn voor een gemeenschap of zelfs voor de hele mensheid? Ieder mens heeft de mogelijkheid zijn leven te veranderen. Welke keuze maak jij?

 

Extra programma bij de Ajna Tempel

 

De kijkervaring van de bijzondere documentaire A Mindful Choice wordt verdiept door een introductie en meditatie achteraf. Hiervoor hebben wij twee professionals uitgenodigd: Bhaga en Sanjaya, beiden zijn moderne Ishaya-monnikken en meditatieleraren. Het is hun passie om mensen te helpen ervaren dat er middenin de dagelijkse hectiek een oase van rust tot je beschikking staat.

 

Laat je na afloop van de film door hen meevoeren in een gezamenlijke meditatie oefening zodat je direct de kracht van het Nu kan beleven. De ervaring van innerlijke rust waar de hoofdrolspelers in deze inspirerende documentaire het over hebben.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=II15I6bYkLQ

Website:  www.choicethefilm.com

 

Filmavond Ajna Tempel Den Haag

Wanneer: Vrijdagavond 6 maart

Tijd: 19.30-21.30

Prijs: € 17,50

Aanmelden kan hier

Screenshot_2020-02-03_at_17.38.44.jpg