JITSKE STOKMAN
Jitske Stokman LR02.jpg

Ruim 20 jaar geleden kwam yoga in mijn leven, toen ik op zoek was naar een effectieve methode om balans te houden tussen privé en een drukke internationale baan. Ik vond een Hatha yogales in een gezondheidscentrum in Almere, waar ik toen woonde. Helaas geen romantische, kaarsverlichte, naar wierook geurende ruimte. Maar, de fysieke yoga-oefeningen en meditaties waren heerlijk. Ik was verkocht.

 

Ik vond een Raja yoga-opleiding in Den Ilp en ik startte in 2008 mijn eigen mini yogaschooltje in de dojo van Wijk aan Zee. Meer yogatrainingen en -cursussen volgden en in 2010 ging ik zwangerschapsyoga geven in Leeuwarden. In datzelfde jaar werd ook mijn eerste kindje geboren, een prachtige zoon. In 2012 zette ik mijn dochter op de wereld met dezelfde fijne Birthlight yogamethode als waar ik les in geef. 

Birthlight staat voor geboortelicht. Je bent zwanger, je kindje ziet het levenslicht en dan... ben je moeder.  En dat is naast heel mooi, ook best spannend. Of het nu je eerste kindje of je derde is, elke zwangerschap is anders. De Birthlight methode is een prachtige yogamethode waarbij beweging, meditatie en je ademhaling centraal staan. De bewegingen houden je soepel en maken sterk. Met meditatie en je ademhaling breng je rust en focus in jezelf. Zo begeleid ik je in vertrouwen naar je bevalling toe.

 

Bevallen hoort bij het leven, vertrouw de wijsheid van je lichaam. Mijn moeder zei vroeger vaak tegen mij, het grootste kado van het leven, is het leven zelf. Bijna geen toeval dat ik zwangerschapsyoga ging geven :-)

 

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Jitske