JOYCE VAN RAAM
WhatsApp Image 2020-11-13 at 11.31.43.jp

Yoga is niet meer uit mijn leven weg te denken. Het betekent voor mij verbinding met mezelf, maar ook met alles en iedereen om mij heen. Het heeft mijn hart vergroot en compassie gegeven.

 

Grappig als je bedenkt dat ik mijn allereerste yogales echt verschrikkelijk vond. Ik had moeite met mijn eigen lichaam die de poses niet leek te begrijpen. Maar het grootste probleem zat hem in mijn hoofd. Opeens was het zo helder wat er allemaal in mijn eigen koppie gebeurde. Het was alsof ik in één les duidelijk zag hoeveel nare gedachten daarboven rond zweefde.

De weerstand die ik voelde tijdens deze les was groot. Tegelijkertijd keek ik vol bewondering naar de docente hoe zij zich moeiteloos door de voor mij onbegrijpelijke poses bewoog. Op dat moment voelde ik een vuurtje in mijn hart. Zo vanuit je ziel kunnen bewegen en dit overdragen aan anderen. Dat wil ik ook, dit is mijn droombaan!

Toch heeft het na deze les twee jaar geduurd voor ik weer eens op een yogamat durfde te staan. Mijn eerste lessen heb ik veilig thuis met een video gevolgd. Pas na een paar maanden voelde ik mij zeker genoeg om weer een les in een studio te volgen.Het vuurtje die vanaf de eerste keer was aangewakkerd leek met elke les groter te worden. In het begin volgde ik vooral Vinyasa lessen, tot ik ruim twee jaar geleden ook mijn liefde voor Yin yoga mocht ontdekken.

 

De combinatie van Vinyasa en Yin yoga brengt mijn leven in balans. Beide yogavormen hebben mij zelfvertrouwen en plezier in bewegen gegeven.

Op school was ik erg onzeker tijdens de gymlessen. Ik had weinig vertrouwen in mijn eigen lichaam, ik was ervan overtuigd dat sport en beweging niet voor mij weggelegd was. Ik had daarom ook nooit gedacht dat ik nu met gemak 10 kilometer zou kunnen hardlopen.

Dat is het bijzondere van Yoga, het gebeurt niet alleen op de mat. De lessen die je op de mat leert, neem je voor de rest van je leven mee.

 

Heel dankbaar ben ik dat mijn droom afgelopen jaar werkelijkheid mocht worden. Ik ben twee teacher trainingen gaan volgen, Vinyasa en Yin.

Nu mag ik het cadeau van yoga overdragen. Heel gaaf om andere letterlijk in beweging te zetten en om de compassie door te mogen geven. Misschien wel aan jou :)!

 

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten! 

Liefs, Joyce