JORDI ESSER
26-DSC_0401.jpg

Ik fietste altijd langs een yoga studio in den Haag waar ik geboren ben. De studio was van buiten paars met wit en trok altijd mijn aandacht. Ik dacht altijd “hier moet ik een keer naar binnen!”. Na een tijd niet naar binnen gegaan te zijn ben ik uiteindelijk met een vriend samen, in deze paars met witte studio, naar mijn eerste les yoga gegaan. Bikram yoga wordt er gegeven. Dat is nu een jaar of 9 geleden en ik kom nog steeds een paar keer per week in deze yoga studio. 

Voor mij is er duidelijk een leven voor yoga en een leven nadat ik er mee ben begonnen. Yoga geeft me rust in mijn hoofd, geeft me een gezond en sterk lichaam, bracht me dichter bij mezelf, resulteerde in meer openheid naar mijn omgeving en brengt me in contact met zo veel leuke mensen. 

​Een tijd lang was Bikram yoga de enige vorm van yoga die ik beoefende, echter langzamerhand kreeg ik ook interesse in andere vormen en ging ik ook lessen volgen bij andere yoga studio’s. Dit resulteerde weer in de behoefte meer te weten van de achtergronden yoga en yoga filosofie. In 2015 heb ik een yoga opleiding gedaan bij De Nieuwe Yoga School in Amsterdam.

Ik heb gekozen voor Yin Yoga omdat het me een mooie tegenhanger leek voor Bikram yoga. Yin en Yang in balans. Yogales geven doe ik omdat ik het gevoel en effect wat ik zelf heb ervaren door de beoefening van yoga gun aan iedereen. Ik realiseer me dat ieder zijn eigen pad bewandeld, maar wellicht kan ik een kleine positieve bijdrage geven aan dat pad met het les geven.

Naast yoga hou ik mij bezig met werken bij KLM als purser en werk ik bij een webwinkel in drogisterijartikelen. Verder hou ik erg van reizen en vind de combinatie van yoga en vakantie zeer prettig.

 

Tot in de les!