Moonflower_Yoga_YogaNidra_Bewustzijn-2.p

Workshop Yoga nidra

In de stroom van bewustzijn stappen

 

Yoga Nidra neemt je mee op reis. Je beweegt je door verschillende lagen van je wezen en alles wat daarin verschijnt. Gevoelens, emoties, gedachten, die we waarnemen als sensaties. In deze workshop gaan we een stapje verder op reis en ontdekken we wat daar nog aan voorbij ligt. 

Je zou de eerste stappen van het yoga nidra proces kunnen vergelijken met het kijken naar een prachtige blauwe lucht (bewustzijn) waarin je van alles (sensaties) ziet verschijnen. Nu gaan we verder en verwelkomen we de lucht zelf, door jezelf te ervaren als bewustzijn. Hoe zou dat zijn?

 

Voor deze workshop is enige ervaring met yoga nidra/meditatie gewenst. Je ontdekt in deze workshop hoe jezelf te ontmoeten als het veld van bewustzijn waarin alle sensaties verschijnen en weer verdwijnen. Jezelf kunnen ervaren als bewustzijn is een prachtige tool om de heelheid van jezelf te ontdekken.

 

Deze workshop is de eerste in een reeks van 3. Ze zijn los van elkaar te volgen of maak een combi. Bekijk ook de andere Yoga Nidra workshops:

 

 

Benodigdheden:

- toegang tot Zoom, via https://zoom.us/ of via de Zoom app

- iets waarop je comfortabel kunt liggen zoals je yogamat of zelfs een schapenvacht

- deken(s) om je warm te houden

- eventueel iets om over je ogen te leggen tijdens de nidra, zoals een oogkussen

- papier en pen om aantekeningen te maken

Yoga Nidra ~ In de stroom van bewustzijn stappen

Wanneer: Zondag 11 april

Tijd: 1900-2130 uur

Locatie: Online via Zoom (mocht de studio open zijn kun je er ook voor kiezen in de Tempel mee te doen)

Docent: Sandra Zappeij

Bijdrage: € 30,-

Wat is Yoga Nidra?

Yoga nidra betekent 'slaap van de yogi's'. Deze yoga-slaap is een effectieve techniek voor diepe ontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk én emotioneel te rusten. Bij Yoga Nidra balanceer je tussen wakker zijn en slapen, ook wel de slaap-waak toestand genoemd. Je werkt naar een volledige ontspanning toe en wanneer de ontspanning compleet is, ontstaat er meer ruimte voor inzichten. Je wordt gevoeliger voor wat er in je omgaat. Kortom: er ontstaat meer bewustzijn. Op dat moment spreek je in jezelf een bevestiging (Sankalpa') uit, wat zich bij regelmatig oefenen gaat manifesteren. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met de conclusie dat het een genezend/helend effect heeft.​