MELANIE FISSENDJIDIS

IMG_9277 (1).jpg

Hoi!

Ik ben Melanie, founder van SOL – Yoga with Melanie & 4 Seasons Retreats, en een gecertificeerd Yin yoga en Stråla yoga docente.

 

Wat ik het liefst doe? Jou (opnieuw) helpen verbinden met die plek van diepe rust en lichtheid in jezelf, door middel van yoga, meditatie, mindfulness, Ayurveda, aromatherapie en akoestische gitaar tunes. Laat je meevoeren in mijn ontspannen en speelse yogalessen, en land in de meest warme thuis die je je kan voorstellen: jezelf.

In mijn lessen is het intunen met jezelf essentieel. Onderzoek hoe je steeds vollediger sensaties in je lichaam kan voelen en herkennen, ontdek wat je nodig hebt en laat beweging van daaruit op een natuurlijke wijze ontstaan. Bewegen op een intuïtieve manier die voor jou goed en ondersteunend voelt: daar gaat het om. Zo wordt yoga speels, licht en een unieke expressie van jou in elk willekeurig moment. Want wie zegt dat een yoga pose op één specifieke manier moet? Of yoga altijd serieus moet zijn?

Laat je meevoeren op dit innerlijke avontuur naar die plek van diepe rust en lichtheid in jou, zodat je die warme zonnestralen in jou weer kan delen met de rest van de wereld. Je bent ontzettend welkom in mijn Yin & Flow lessen of mini-retreats; ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

 

Liefs, Melanie

 

Mijn achtergrond

Yoga, meditatie en mindfulness kwamen 10 jaar geleden op mijn pad in Engeland en daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor. Ik begon die dag aan een avontuur door mijn innerlijke landschappen, leerde surfen op de golf van mijn in- en uitademing, en ontdekte een andere manier van ‘zijn’ en leven. Eén die bij mij paste, en speels & licht voelde. 

Vooral Yin yoga verraste en inspireerde mij enorm. Deze zachte, maar krachtige yogastijl leerde me om naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen te respecteren; iets wat ik niet gewend was vanuit mijn dans- en turnverleden. Ik ontdekte dat overgave zó bevrijdend kan voelen, in plaats van hard werken om een beweging – of het leven – ‘goed’ te doen. Een mooie reis begon van acceptatie, verzachten en openen. Eén ding werd steeds opnieuw duidelijk: na een Yin practice voelde ik ruimte in mijn lichaam én geest, had ik superveel energie en voelde ik me dichter bij mezelf dan ooit. Ik móest begrijpen wat hier gebeurde. De holistische Yin Yoga teacher training van Sofía Araujo beantwoordde mijn nieuwsgierigheid toen ik langzaamaan de wat’s en hoe’s begon te begrijpen van anatomie en Chinese geneeskunde: de basis van Yin.

Niet lang daarna hopte ik op een nieuw avontuur: een Stråla teacher training met Tara Stiles. Stråla bouwt voort op Yin-kwaliteiten van zachtheid en ease, voegt daar een sprankje speelsheid aan toe en kneed het geheel tot een dynamische vinyasa. Een flow die jouw yoga practice als één dans laat voelen, in plaats van een van-pose-naar-pose-les. Stråla bevestigde mij dat yoga lang niet altijd serieus hoeft te zijn. Sterker nog: het verkennen van beweging én stilte in jezelf voelt licht, speels en creatief! Het leerde mij een belangrijke les: het gaat niet om wát je precies doet, maar hóe je het doet.