Hoofdfoto.jpeg

Zomer Mini Retreat

~ Straal ~

 

Welke self-care practices helpen je vitaal, gezond en in balans te voelen? Dat verschilt van seizoen tot seizoen. Hoe meer we in met de flow van de seizoenen meebewegen, hoe meer flow en balans we in onszelf zullen voelen. We zijn immers onderdeel van de natuur!

Op zondag 4 juli nodigen we je uit je onder te dompelen in het warme, intieme retraitegevoel en vooral: de zomer spirit. Dit is een middag helemaal voor jou, die volledig in het teken staat van jouw vitaliteit in dit seizoen. En die vitaliteit is in de zomer volop te ervaren in de natuur: de zon staat in haar kracht en straalt haar warme licht in overvloed. En dat kan jij ook! Laat je inspireren door deze piek in energie en vitaliteit, en verbind je met jouw innerlijke kracht, creatieve expressie en ‘joie de vivre’.  

Je bent van harte welkom tijdens deze middag gevuld met self-care practices, volledig afgestemd op de zomer, zodat ook jij kan stralen dit seizoen!

In deze ontspannen mini-retraite flowen we de zomer in met Stråla en Yin yoga – afgestemd op het hart, hét orgaan dat in lijn staat met de vreugde, warmte en overvloed die de zomer symboliseren. Leuk om te weten: Stråla betekent ‘lichtstraal’ in het Zweeds, een ideale yogavorm dus om jezelf te verbinden met de lichtheid en speelsheid die in ons allen huist. We vullen deze fysieke practice aan met training voor de mind in de vorm van meditatie en reflectie (journaling). Voor dit laatste is de zomer een mooie timing. In dit seizoen komt immers de gehele natuur optimaal tot leven met een symfonie aan kleuren, geuren en klanken. En hoe mooi is het als wij ook bewust stil staan bij wat we meer kleur willen geven in ons leven? Wat is ervoor nodig om je dit seizoen net zo vitaal, stralend en overvloedig te voelen als de zon? Tenslotte gebruiken we de wijsheid van Ayurveda – een gezondheidsleer uit India – om te onderzoeken welke type voeding ons lichaam het best ondersteunt en energie geeft tijdens de warme zomermaanden.


Yogadocente Melanie Fissendjidis begeleid deze mini-retreat. Zij is co-founder van 4 Seasons Retreats, waarmee ze – samen met outdoor lifecoach Marjolein de Ridder – 1-daagse seizoensretraites organiseert midden in de natuur. Dus wil je meer verdieping na deze mini retreat, dan kun je een volle retraitedag reserveren via hun website).

 

Programma bestaat uit:

  • Opening met welkom, meditatie & introductie zomerseizoen

  • Stråla yoga ~ Lees hier meer over

  • Yin Yoga (met aromatherapie)

  • Gezond lekkers tijdens de pauze

  • Ayurveda & Zomer

  • Journaling

  • Afsluiting met meditatie

 

Zomer Mini Retreat

Locatie: Ajna Tempel Den Haag

Wanneer? Zondag 4 juli

Tijd: 13.30-17.30 uur

Kosten: 55 euro 

Docent: Melanie Fissendjidis

Inclusief: Thee, snacks, yin yoga, Strala Yoga, meditatie, journaling, cadeau.

87996498_102965587986405_432230953454770

In mijn lessen is het intunen met jezelf essentieel. Onderzoek hoe je steeds vollediger sensaties in je lichaam kan voelen en herkennen, ontdek wat je nodig hebt en laat beweging van daaruit op een natuurlijke wijze ontstaan. Bewegen op een intuïtieve manier die voor jou goed en ondersteunend voelt: daar gaat het om. Zo wordt yoga speels, licht en een unieke expressie van jou in elk willekeurig moment. Want wie zegt dat een yoga pose op één specifieke manier moet? Of yoga altijd serieus moet zijn?

Laat je meevoeren op dit innerlijke avontuur naar die plek van diepe rust en lichtheid in jou, zodat je die warme zonnestralen in jou weer kan delen met de rest van de wereld. Je bent ontzettend welkom in mijn Yin & Flow lessen of mini-retreats; ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

 

Liefs, Melanie

 

Mijn achtergrond

Yoga, meditatie en mindfulness kwamen 10 jaar geleden op mijn pad in Engeland en daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor. Ik begon die dag aan een avontuur door mijn innerlijke landschappen, leerde surfen op de golf van mijn in- en uitademing, en ontdekte een andere manier van ‘zijn’ en leven. Eén die bij mij paste, en speels & licht voelde. 

Vooral Yin yoga verraste en inspireerde mij enorm. Deze zachte, maar krachtige yogastijl leerde me om naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen te respecteren; iets wat ik niet gewend was vanuit mijn dans- en turnverleden. Ik ontdekte dat overgave zó bevrijdend kan voelen, in plaats van hard werken om een beweging – of het leven – ‘goed’ te doen. Een mooie reis begon van acceptatie, verzachten en openen. Eén ding werd steeds opnieuw duidelijk: na een Yin practice voelde ik ruimte in mijn lichaam én geest, had ik superveel energie en voelde ik me dichter bij mezelf dan ooit. Ik móest begrijpen wat hier gebeurde. De holistische Yin Yoga teacher training van Sofía Araujo beantwoordde mijn nieuwsgierigheid toen ik langzaamaan de wat’s en hoe’s begon te begrijpen van anatomie en Chinese geneeskunde: de basis van Yin.

Niet lang daarna hopte ik op een nieuw avontuur: een Stråla teacher training met Tara Stiles. Stråla bouwt voort op Yin-kwaliteiten van zachtheid en ease, voegt daar een sprankje speelsheid aan toe en kneed het geheel tot een dynamische vinyasa. Een flow die jouw yoga practice als één dans laat voelen, in plaats van een van-pose-naar-pose-les. Stråla bevestigde mij dat yoga lang niet altijd serieus hoeft te zijn. Sterker nog: het verkennen van beweging én stilte in jezelf voelt licht, speels en creatief! Het leerde mij een belangrijke les: het gaat niet om wát je precies doet, maar hóe je het doet. 

Wie is Melanie?

Hoi! 

Ik ben Melanie, founder van SOL – Yoga with Melanie & 4 Seasons Retreats, en een gecertificeerd Yin yoga en Stråla yoga docente. 

 

Wat ik het liefst doe? Jou (opnieuw) helpen verbinden met die plek van diepe rust en lichtheid in jezelf, door middel van yoga, meditatie, mindfulness, Ayurveda, aromatherapie en akoestische gitaar tunes. Laat je meevoeren in mijn ontspannen en speelse yogalessen, en land in de meest warme thuis die je je kan voorstellen: jezelf.