photo-1484991122354-76f3546aefe8.jpeg

Ajna Tempel Mini Retreat

Winter ~ Een frisse start

 

Bij de Ajna Tempel bieden we graag verdieping met onze lessen en workshops. Daarnaast willen we je elk seizoen meenemen op reis in een Ajna Tempel Mini Retreat. Een middag in het weekend die helemaal in het teken staat van selfcare, verdieping en bewustwording. Een middag voor JOU! 

Misschien ken je het boek 'Het slimme onbewuste'. Hierin vertellen ze hoe vaak we handelen vanuit ons onbewuste brein. Namelijk 95% van onze reacties en de keuzes die we maken komt hieruit voort. Dat betekent dat het bewust denken bestaat uit 5%. Op de cover van dat boek vind je deze ijsberg. Boven water zie je het bewuste brein, onder water het onbewuste brein.

Tijdens deze middag word je uitgenodigd je bewuste brein tot rust te brengen en de diepte in te duiken in jezelf. Ben je toe aan een moment voor jezelf, sta je voor bepaalde keuzes, spelen er veel vragen in je gedachten of ben toe aan rust, dan is deze middag voor jou. Laat helderheid ontstaan door de stilte en dit moment voor jezelf.

onderbewustzijn.png

Je bent van harte welkom bij deze Ajna Tempel Mini Retreat!

Winter seizoen

De winter is een tijd om te vertragen en onszelf zowel lichamelijk als geestelijk te voeden. Het is een mooie tijd om te verstillen en te onderzoeken. De natuur is dan ook in rust en verstild. Boeken lezen, meer slapen, rustige wandelingen in de natuur, uitgebreid koken en yoga zijn voorbeelden van mooie bezigheden om mee op te laden in de winter. 

 

Het element dat vanuit de Chinese geneeskunst hoort bij dit seizoen is water, wat weer verbonden is met de organen de nieren en de blaas. Het element water bevat de levensenergie. Als je levensenergie in balans is, kun je de rust opzoeken en heb je ook energie om dingen te ondernemen. Voel je je leeg en ben je niet vooruit te branden, dan kan het een onbalans in deze levensenergie zijn. Je wilt deze levensenergie herstellen door te vertragen.

Opladen in de winter

Januari is vaak een maand van (goede) voornemens. Wat wil je niet meer het komende jaar en vooral wat wil je wel? Dus wat kost energie en wat geeft je energie? Tijdens dit Mini Retreat hebben we daar uitgebreid aandacht voor. Vanuit stilte ontstaat helderheid. Wat mag er vanuit die helderheid rustig, in de diepte tot ontwikkeling komen? Net als de natuur diep in de aarde voorbereidingen doet om later in de lente te kunnen ontpoppen. Hoe maak je dat dit een succes wordt en hoe voorkom je dat je in een dip terecht komt? 

We onderzoeken dit door middel van meditatie, schrijfopdrachten en yoga. Aan het eind van de dag laat je achter wat niet helpend is en neem je een aandenken mee om jouw groei kracht bij te zetten.  

Programma bestaat uit:

  • Opening met welkom

  • Rustige Hatha yogales 

  • Yin yoga & Yoga nidra

  • Reflectie oefening

  • Meditatie

  • Journaling

  • Een cadeau als mooie herinnering

We serveren thee met kruiden die passen bij het seizoen. Tijdens de pauze krijg je zelfgemaakt gezond lekkers, ook geheel in het teken van het seizoen.

 

Ajna Tempel Mini Retreat

Locatie: Ajna Tempel Heemskerk

Wanneer: Zondag 16 januari 2022

Tijd: 13.00-17.00 uur

Kosten: € 65,- 

Docent: Nicolette Datema

Inclusief: Thee, zelfgemaakte snacks, Yin yoga, Yoga nidra, Hatha yoga, meditatie, journaling, cadeau.

De Mini Retreat gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen. De docent en de inhoud zal verschillend zijn, aangepast op het moment dat de Mini Retreat plaatsvindt. Docenten uit ons team, maar ook gastdocenten zullen je een inspirerende middag verzorgen.