34-JONNA-LBF.jpg

Moederschap & Yoga

Ik word wakker van geknor naast me in de co-sleeper. ‘Zal het weer 6 uur in de ochtend zijn?’, was mijn hoopvolle gedachte. Het is 3 uur, ook goed natuurlijk. Ik pak Jonna uit haar bedje en doe een klein himalaya lampje aan. Super blij en met een grote glimlach kijkt ze me aan. Dat is een manier van vertellen dat ze honger heeft. Als ik te lang wacht gaat dat over in een heel andere manier :) Ik geef haar liggend de borst en leg haar daarna weer terug. Ze valt heerlijk in slaapt. Wat is het toch fijn om niet op te hoeven staan om onze dochter te voeden. Borstvoeding geven en je baby vlakbij laten slapen in je slaapkamer, ik vind het super fijn, logisch en daarnaast is het zo makkelijk. Ik voel me bijna een luie moeder ;)

Podcast

Op vrijdag 23 april 2021 kwam Nicolette langs voor een interview over het moederschap voor haar podcast. Hoe ik het moederschap tot nu toe ervaar kun je beluisteren door hier te klikken. Op dat moment zaten we in een ontspannen fase. Jonna was tevreden, rustig, een soort Relax flow zaten we in. Ik benoem ook al in de podcast. Hoe het met ons gaat, kan per dag heel verschillend zijn. Drie dagen na dat interview belandde we met Jonna in een nieuwe zogeheten ‘sprong’, oftewel ontwikkelingsfase. Ze is nu meer huilerig en hangerig, we zijn weer in een iets andere flow belandt. Overdag gaat het meestal goed, in de avond wil ze vooral dichtbij zijn. Met heel veel liefde zijn we beschikbaar.

 

Ik ben ontzettend dankbaar voor onze reis met Jonna. Jordi en ik kunnen goed met haar meebewegen en we leren en ontdekken zoveel, wat een avontuur! Ik kies ervoor om er veel voor haar te zijn deze tijd en we hoeven voorlopig geen oppas/opvang te regelen. Super dankbaar om de mogelijkheid te zien, aangezien er ook altijd veel te doen is met 2 yogastudio's. 

Prioriteiten

Elke dag is anders. Dat er geen ritme is kan ik goed mee omgaan. Totdat ik te veel wil. Al snel kwam ik daarachter en vroeg mezelf af wat nu echt belangrijk is op een dag. Uiteraard voor Jonna zorgen (1), elke dag wil ik de mat op, ook al is het op sommige dagen maar kort (2), ik wil voldoende aandacht besteden aan gezonde voeding (3) en elke dag even naar buiten (4). Deze 4 dingen lukken bijna elke dag. Met als gevolg dat ik soms wel een vriendin of familie ontvang in een ontploft huis, maar dat maakt me dan niet uit en het bezoek meestal ook niet. Ik ben wel een gezelliger mens en kan goed met mijn aandacht in het moment zijn. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik super blij ben als ik wat heb gedaan in het huishouden.

Overgave

Yoga is meer dan alleen de fysieke practice. Het leven kun je zien als een grote yoga practice, het nodigt je uit mee te flowen. Soms letterlijk in de flow, soms wordt je uitgenodigd te verstillen. Overgave in de werkelijkheid zoals die nu is. Niet zoals je hem misschien liever zou zien, maar hoe hij is op dat moment. Elke dag oefen ik nu mooi die overgave in het moederschap.

Overgave kun je ook dagelijks oefenen op de yogamat, elke dag is immers anders. Ik sta nu elke dag op de mat om te oefenen. De dagen dat ik een practice kan doen van bijna 1,5 uur zijn er niet zoveel, maar ze zijn er wel. Heerlijk is dat zeg! Meestal lukt de helft, ook al fijn. Er valt nog veel te ontdekken aan mijn nieuwe moederlichaam. Wat heeft ze een prestatie geleverd, super dankbaar en trots op mijn lichaam. Op de yogamat is het fijn de tijd te hebben om mijn lichaam weer te leren kennen en te versterken, of soms juist te ontspannen. Een momentje voor mezelf.

Tevens heb ik nog last van een oude voetblessure. Ben er op verschillende manieren mee bezig, heb goede hulp en het lijkt iets beter te gaan. Beetje afhankelijk daarvan hoop ik deze maand (mei) weer rustig te beginnen met lesgeven. 

 

Lesgeven

Het begint namelijk echt weer te kriebelen! Maar ja, hoe te beginnen… Woensdagavond was mijn favoriet, maar de avond is nu nog geen optie. Guusje geeft nu mijn woensdagavond en ik besefte me dat zij ook een Basic flow lesgeeft op zaterdagochtend in Heemskerk. Guusje vond het ook een goed idee om te ruilen, zo fijn! In ieder geval voorlopig en misschien blijft het wel zo. Het is dus afhankelijk van mijn voet, maar ik hoop ergens deze maand te beginnen op zaterdag in Heemskerk en deze les is sowieso ook online te volgen. Leuk! Het zal ook weer spannend zijn. En de vraag, begin ik alleen online of is de les ook weer met ‘echte mensen’ in de studio? We gaan het allemaal wel zien.

Jonna roept, ze heeft honger. Ik wens je een fijne dag en tot gauw op de mat!

Liefs,

Marloes

Volg je mij al op Instagram? Klik hier

WhatsApp Image 2021-05-01 at 15.21.49 (1