MONIQUE VOS

Ik ben moeder van 2 kinderen, een dochter en een zoon. Daarnaast werk ik nu alweer 18 jaar bij KLM; begonnen als stewardess, nevenfunctionaris unit manager Cabin personeel en de laatste 10 vlieg ik part-time als purser. Daarvoor heb ik gewerkt als kindertherapeut en was ik al een fervent yoga beoefenaar. In 2009 leidde dat tot het gaan volgen van de Hatha yoga opleiding bij Peter Hin in de Roos in A’dam, deze heb ik 2 jaar gevolgd. Naast yoga maakte ik ook kennis met anatomie, meditatie, pranayama, ayurveda, stemlessen, en Boeddhistische filosofie.
Kortom; een mooie basis was gelegd. 

 

Daarna ben ik niet verder gegaan in de hatha yoga maar ben mij gaan verdiepen in de Tibetaanse yoga Lu Jong en zo heb ik ook kennis mogen maken met mijn leraar Tulku Lobsang. De natuurlijke compassie, wijsheid en de manier hoe deze meester de Tibetaanse boeddhistische traditie’s onderwijst heeft daarbij een grote rol gespeeld.  Tulku Lobsang benadrukt ook het belang van een “warm teaching.”  van hart tot hart. In 2014 heb ik de Lu Jong teacher training gevolgd, mijn certificaat behaald en in 2017 weer de verplichte renewal gedaan zodat de kwaliteit van alle Lu Jong teachers gewaarborgd blijft.

Ik geef ook Lu Jong als invalkracht in Amsterdam bij The Conscious Club en bij yogastudio Resonance.

Daarnaast ben ik gecertificeerd Mindfulness Teacher en gecertificeerd Tog Chöd Teacher; een actieve vorm van "mindfulness in action" waarbij je gebruik maakt van een houten “ wisdom” zwaard en geef ik op aanvraag  workshops in alle disciplines.

 

Het is bijzonder om student te mogen zijn van Tulku Lobsang en de eeuwenoude leer te mogen ontvangen. Deze leer kan vandaag de dag, misschien zelfs meer dan ooit, zoveel betekenen voor de moderne mens die veelal het contact met de natuur en zelfs van zijn eigen natuur vergeten is. 

Ik ben dan ook dankbaar dat ik deze kennis als Teacher mag delen aan een ieder die zich daardoor aangetrokken voelt om zelf de "benefits" van deze vormen van yoga te ervaren. 

28618865_10215485690799141_6447093480668