NICOLETTE DATEMA
Nicolette.jpg

Nicolette was werkzaam als docent in het middelbaar onderwijs. In 2012 raakte ze overspannen, door de combinatie van zorg voor haar ouders, een kind met 'een diagnose' en haar werk dat ze steeds minder op haar manier kon vormgeven. Op aanraden van een psycholoog volgde ze een training Mindfulness en ging zij yogalessen volgen. Toen ze merkte wat een positief effect yoga en mindfulness hebben op haar welbevinden, wilde ze dat delen met haar leerlingen op school. In 2013 deed ze een opleiding en training tot yogadocent, daarna is ze begonnen met het verzorgen van de lessen ‘yoga op school’. Verschillende andere trainingen en opleidingen volgden. Zo is ze in 2015 afgestudeerd als Kinder- en jeugdcoach bij het Atma Instituut in Amersfoort.

Na ruim 20 jaar voor de klas als docent Nederlands, besloot ze dat het tijd was voor iets dat nog beter bij haar past. Ze ruilde het schoolbord in voor het yogamatje en het klaslokaal voor haar eigen praktijkruimte, waar ze met kinderen en jongeren aan het werk kan.  Binnen haar praktijk op de ‘coachzolder’ en daarbuiten helpt zij kinderen, pubers en (jong)volwassenen beter naar zichzelf en elkaar te luisteren. 

Ze verzorgt yogalessen en (stilte)wandelingen op verschillende locaties en is werkzaam als zelfstandige (kinder- en jeugd)coach, aandachttrainer en trainer ‘Ik leer leren’. Rust, bewustwording, verbinding, communicatie en natuur zijn voor haar belangrijk. In 2021 rondt zij ook een opleiding tot natuurgids af. 

 

'Ik ontvang je graag in 1 van mijn lessen of workshops bij de Ajna Tempel. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring voor meer bewustwording aan jou mee te geven. Laten we mindful door het leven gaan.'