back-light-1701549_1280.jpg

Introductie in de Vayu's 

De Pancha vayu's op de yogamat & in het dagelijks leven

Het is winter, we zitten in ieder geval aan het begin van dit seizoen in een lockdown en de wereld lijkt daardoor voor velen stil te staan. Dat heeft waarschijnlijk een uitwerking op jou. Stagneert je energie en voel je je zwaar? Heb je veel zorgen en slaap je slecht door gepieker? Zit je laag in je energie en verdwijnt je eetlust? Of ben je juist (te) veel aan het eten? Het kan alle kanten opgaan en misschien wissel je wel tussen veel verschillende gemoedstoestanden.

Prana

Deze workshop kan je helderheid geven in hoe je je voelt en wat je kunt doen om jezelf datgene te geven wat je nodig hebt. We verdiepen ons in de practice van Prana, onze levensenergie. Energie stroomt, zonder Prana is er geen leven. Alles wat je kunt waarnemen is Prana. Van gedachten tot emoties tot fysieke waarnemingen tot materiaal… werkelijk alles is een uiting van Prana, energie.

 

Pancha vayu’s

Voel hoe Prana door je lichaam heen stroomt en leer hoe je meer bewustwording kunt creëren in de richtingen van Prana. De Pancha vayu’s zijn die richtingen. Pancha betekent vijf en Vayu kun je vertalen als wind/stroming/adem. Wanneer deze vijf energie richtingen in balans zijn, brengt dat balans in lichaam en geest. Ze hebben ieder hun eigen kwaliteiten en thema’s.

 

Je maakt kennis met de Pancha vayus op verschillende manieren. Dit kun je verwachten: 

  • Meditaties

  • Journalen (zorg voor een journal/notitieboek en pen)

  • Vinyasa flow ~ yogahoudingen voor iedereen toegankelijk

Deze workshop is voor iedereen geschikt, dus ook als je geen ervaring hebt met (flow) yoga. 

Bonus: Je krijgt achteraf een video toegestuurd met een oefening om de energierichtingen te ervaren (voor altijd in je bezit!).

 

Introductie in de Vayu’s*

Wanneer? Zaterdag 29 januari 2022

Tijd? 1400-1600 uur

Locatie? Zoom online -> Mochten we open zijn dan is de workshop in de Ajna Tempel (online blijft ook een optie)

Prijs? € 19,50 

Docent? Marloes Zonneveld

*Deze introductie is de voorloper van vijf verdiepende workshops in de Vayu’s. We duiken dan per workshop in een vayu waardoor je meer verdieping krijgt. Je ontvangt dan ook meditaties en practices om thuis te oefenen.

dandelion-5064638_1280.jpg