REN JE ZEN-3.png

Ren je Zen

Leer meer over de basis van Zen Running

Een inspirerende workshop die hardlopen, mindfulness en yoga met elkaar verbind. Deze elementen kunnen elkaar versterken en tijdens deze workshop wordt benadrukt hoe yoga en hardlopen elkaar kunnen aanvullen. 

Je leert de basis van Zen Running en daarnaast ontvang je ook een persoonlijk trainingsplan. Zo kun je op een veilige manier zelf verder oefenen. Na de workshop krijg je een persoonlijke sessie (via Zoom) waarin jouw yoga- en hardlooptrainingsplan verder wordt uitgewerkt, afhankelijk van de individuele behoeften en bekwaamheid.

In plaats van yoga en hardlopen als tegenpolen te zien, benadrukt deze workshop hoe yoga en hardlopen elkaar kunnen aanvullen. Yoga is de perfecte yin vergeleken met hardlopen wat je als yang kunt benoemen. Yogi's zullen hun conditie en energieniveau verbeteren door hardlopen. Hardlopers zullen profiteren van het versterken en strekken van de spieren in het yogagedeelte.

Voor wie is deze workshop?

*Voor yogi's en beginnende hardlopers: Altijd al willen beginnen met hardlopen? De zomer is daar het perfecte moment voor. Wat ons vaak tegenhoudt, is dat we hardlopen niet leuk vinden en alleen de strijd ervaren. Deze workshop leert je mindful (met aandacht) rennen en maakt van je hardlopen een vreugdevolle ervaring. Je leert ook hoe je yoga kunt integreren in je hardlooproutine, met de nadruk op het verbeteren van bewegingsvrijheid, flexibiliteit en ontspanning.

*Voor gevorderde hardlopers: Deze serie zal de focus verleggen van de "snellere, moeilijkere en langere" mentaliteit naar "hardlopen met bewustzijn en lichtheid in geest en lichaam", zodat elke hardloopsessie een plezierige ervaring wordt. De yoga na de training helpt niet alleen het bewegingsvrijheid en de flexibiliteit te verbeteren, maar leert je ook om je sessie in totale Zen-modus te beëindigen.
*Voor iedereen die van hardlopen een plezierige ervaring wil maken.

Workshop over de basis van Zen Running met de focus op:

  • mindfulness integreren in je hardloop beoefening

  • de vreugde van hardlopen leren cultiveren en ervaren

  • technische aspecten zoals houding, ademhaling, looptechniek, blessurepreventie

  • yoga voor hardlopers om de bewegingsvrijheid, de flexibiliteit en de kracht te verbeteren.

 

Workshop - Ren Je Zen

Datum: Zondag 16 augustus

Tijd: 15:00 - 17:30

Docent: Jeanine Smit

Bijdrage: € 50,-

Dit is inclusief theorie les, hardlopen, een yogasessie, een uitgebreide manual (minimaal 15 pagina's) en nog een persoonlijke sessie na de workshop van 20 minuten via zoom

Locatie: Ajna Tempel Den Haag & hardlopen in de omgeving

De workshop kan gegeven worden in het Engels of in het Nederlands.De manual die je ontvangt is in het Engels.