Image by Rodion Kutsaev

Maartje van der Lem - Timmer

MJ1A8581.jpg
Maartje van der Lem - Timmer

Digital Yogi

Creëren, inspireren, verbinden, verdiepen. Woorden die mijn hart direct een sprongetje laten springen en mijn vuurtje harder doet branden. Voor mij is dit ook de essentie van yoga. Yoga is leven.
Door (intuïtief) schrijven, (intuïtief) tekenen en schilderen, mediteren, yogalessen en zelfonderzoek (schaduwkanten ;)) ervaar ik een steeds diepere verbinding met mijn hart, mijn ziel, mijn kern, mijn essentie. En het besef dat alles energie is & we allemaal verbonden zijn, maakt me onwijs dankbaar, groots en klein tegelijkertijd.

Maartje van der Lem - Timmer

Als kind was ik al enorm gefascineerd door mythes, verhalen en sprookjes uit het verre oosten. Ik las veel, heel veel. Als tiener introduceerde mijn oma mij tot de meer filosofische kanten die het verre oosten boden. Zo las ik toen al de Bhagavad Gita en gaf mijn oma mij ook steeds meer tekst en uitleg bij "haar waarheid en eigen wijsheid". Ze stond op haar hoofd, kon het bruggetje en was creatief tot en met, dus ik was haar fan en zij genoot van mijn leergierigheid. Ik denk dat zij uiteindelijk een grotere bijdrage aan mijn ontwikkeling heeft bijgedragen dan dat zij ooit had voorzien. Zij was ook degene die mij uiteindelijk heeft geholpen met mijn besluit om Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse wereld te studeren, aan de universiteit van Leiden.


Voor mij is de verdieping in yoga dus begonnen met de yogafilosofie. Na een paar jaar van zelfonderzoek, reiki cursussen en mediteren met cd's, vond ik dat ik 'serieus' met yoga bezig mocht.

Ik startte met de basisopleiding Hatha Yoga, bij Pratyak Caitanya in Heemskerk. Ik voelde mij thuis in deze leer en besloot om aansluitend de 3 jarige Raja Yoga docentenopleiding te volgen. Na afronden van deze intensieve 3 jarige opleiding kon en wilde ik verder. Ik startte aan de 3 jarige Meestersopleiding. Door de komst van mijn eerste dochter en de keuzes die ik daarbij maakte met betrekking tot het moederschap ben ik de Meestersopleiding uiteindelijk na 3 jaar gestopt. Een van de dingen die ik in de toekomst weer wil oppakken en afronden.


Mijn me-time bestaat uit zen tekenen, intuïtief tekenen en schilderen, portrettekenen, Human Design, Myer Briggs, transcendent reizen, mediteren, intuïtief schrijven/journalen, inspirerende boeken lezen, de Universele wetten, ... uhm.. Focus is dus wel een klein aandachtspuntje voor mij ;).


Ik ben geschoold in Hatha yoga en merk dat daar ook echt mijn basis ligt. Ik volg momenteel vooral Yin yogalessen, om weer echt te voelen, en Flow yogalessen, om echt weer in mijn lijf te landen. In mijn werk als projectmanager "zit ik veel in mijn hoofd". Hoe lekker is het om dan weer even met beide voeten op aarde te komen.


Mijn rol bij de Ajna Tempel is in de eerste instantie meer op de achtergrond. Ik houd me een paar uurtjes per week bezig met de digitale (achter)kant van de yogaschool en de communicatie. Het idee is dat ik in de toekomst mijn liefde en kennis over yoga ga delen in lessen of workshops.


Ik werk op dit moment als projectmanager bij een organisatie in Amsterdam en vind het super om dit werk bij de Tempel er naast te doen. Mijn intentie is om het komende jaar stappen te zetten in eigen ondernemerschap en te minderen in mijn huidige baan.

Opleiding en training

  • Reiki I & II

  • Kunstacademie, propedeuse gehaald

  • Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse wereld, afgerond met een grote glimlach

  • Trainersopleiding Communicatie en Persoonlijke ontwikkeling (bedrijfsleven)

  • Hatha yoga 1 jarige basisopleiding

  • Raja Yoga 3 jarige docentenopleiding

  • Yoga Meestersopleiding (2 van de 3 jaren voltooid)

  • Vipassana meditatie (10 daagse)

  • Verschillende verdiepende trainingen op het gebied van intuïtie

  • Verschillende teken- en schildercursussen