Image by Rodion Kutsaev

Samantha Kuijper

MJ1A8581.jpg
Samantha Kuijper

Invaldocent

Ik heb al zoveel mogen leren op de yogamat, waaronder het accepteren van mijn eigen grenzen. Yoga maakt mijn leven mooier en completer. Zodra ik op mijn mat stap en incheck bij mezelf voel ik dat wat er is op dit moment. Ik ervaar het ‘Hier En Nu’.

Wat ik graag met mensen wil delen is dat je tijdens het beoefenen van yoga vindt wat je nodig hebt op de mat. Ik wens je veel plezier tijdens alles wat er te ontdekken valt op de mat.

Samantha Kuijper

Mijn naam is Samantha en ben een enthousiasteling in alles wat met bewegen te maken heeft. Zo’n 18 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met yoga op de sportschool via een Body Balance les. Deze heeft veel elementen vanuit de yoga en je beweegt op het ritme van de muziek. Ik vond deze flow destijds geweldig en de structuur van de les vond ik ook fijn.


Als ik daar nu op terugkijk was ik vooral bezig waar yoga niet voor staat. Ik wilde het goed kunnen en mezelf zo diep en ver mogelijk in een houding krijgen. Hierdoor forceerde ik mijn lichaam en ging ik achteraf mijn lichamelijke grenzen vaak over. Dit inzicht ging verder dan alleen op de mat, grenzen ging ik ook geregeld over van de mat af, dus in het dagelijkse leven.


Ik heb nu kennis gemaakt met verschillende yogavormen en inmiddels weet ik dat yoga over iets heel anders gaat dan er goed in zijn. Yoga gaat over grenzen en weerstand opzoeken en die grenzen respecteren/accepteren. Daarnaast ervaar ik vooral ook meer zachtheid voor mezelf. Ik heb gemerkt dat dit doorwerkt van de mat af in het dagelijkse leven. Alles is continue in beweging, zo ook die grenzen en weerstanden. Geen dag is hetzelfde en elke keer als je op de mat stapt is een nieuwe ontdekkingsreis.


Yoga maakt mijn leven mooier en completer. Zodra ik op mijn mat stap en incheck bij mezelf voel ik dat wat er is op dit moment. Ik ervaar het ‘Hier En Nu’. Zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Wat ik geweldig vind zijn de lessen dat alles wat ik ervaar er mag zijn en dit geeft rust en zacht in mijn lichaam en geest. Het geeft me kracht, bewustzijn en zelfvertrouwen.


Wat ik graag met mensen wil delen is dat je tijdens het beoefenen van yoga vindt wat je nodig hebt op de mat. Dit kan kracht en flexibiliteit zijn of misschien ontspanning en tijd voor jezelf. Daarnaast vind je weer even verbinding en verdieping met jezelf tijdens het yoga avontuur. Allemaal binnen je eigen grenzen. Ik wens je veel plezier tijdens alles wat er te ontdekken valt op de mat.


Namasté

Opleiding en training

  • 2021 - 100 uur Astanga/Vinyasa teacher training – Online via de Nieuwe Yogaschool

  • 2022 - 200 uur Astanga/Vinyasa teacher training - live op de Nieuwe Yogaschool