Workshop Tibetaanse Yoga

 
~ In 12 minuten diepe balans ~

&  je ervaart 6 extra oefeningen met specifieke voordelen qua gezondheid en geluk! 

In 12 minuten diepe balans, dat wil jij toch ook? Deze oefeningen kun je heel gemakkelijk integreren in je dagelijks leven. Daarnaast doen we tijdens deze workshop een groep van 6 oefeningen met specifieke voordelen voor gezondheid & geluk. Onder andere voor de spijsvertering, circulatie van vloeistoffen, optimale warmte, een gevoel van bliss en een oefening die heldere zintuigen en jeugdige uitstraling bevordert! 

Tibetaanse Yoga (Lu Jong) bevordert niet alleen de gezondheid van het lichaam en je vitaliteit, ook helpt Lu Jong een heldere gefocuste geest te hebben en in je kracht te staan. Lu Jong zorgt ervoor dat we thuis zijn in geluk en vanuit ons hart keuzes durven maken. We worden uitgenodigd in het moment aanwezig te zijn en te genieten. 

Hoe werkt Lu Jong?
We combineren uitgangspositie, beweging, aandacht en ademhaling. Met vloeiende bewegingen openen we onszelf. We brengen druk aan op specifieke plekken en nemen die vervolgens weer weg. Door dat een aantal keer te herhalen, meestal 7, werkt dit als een massage waarmee je je lichaam opent. Na elke oefening doen we 3x een ademhaling die helpt om dat wat je niet meer nodig hebt los te laten. 

Lu Jong werkt met het subtiele lichaam. Het subtiele niveau van het lichaam bestaat uit kanalen, wind-energie en essentie (o.a. hormonen). We hebben zo’n 72.000 lichaamskanalen. Blokkades in kanalen zorgen voor een disbalans in onze lichaamssystemen omdat bloed, zuurstof en vitale voedingsstoffen niet goed circuleren. Blokkades zorgen ook voor negatieve emoties, gebrek aan helderheid en energetische problemen. Als de kanalen open zijn, kunnen energie voedingsstoffen en hormonen wel daar aankomen waar ze nodig zijn. Als de energie stroomt is ook onze geest kalm, helder en positief.

Onze gehele fysieke en mentale gezondheid hangt af van de gezondheid van het subtiele lichaam. Door de practice van het openen van kanalen kunnen we dus zelf concreet iets doen om gezondheid en geluk te bevorderen! 

Geschikt voor: iedereen: zowel beginners als gevorderde yogis en alles ertussen in. 

Deze workshop wordt begeleid door Mariette de Kroon (docent en teacher trainer Tibetaanse yoga, eigenaar Kiflow)  

Insta: Kiflow_tibetanyoga en YogaSeaLovers

FB: Mariette de Kroon / Kiflow / Yogasealovers​

Workshop Tibetaanse yoga

Wanneer: Zondag 16 mei

Tijd: 14.00-16.30 uur

Locatie: Online via Zoom

Bijdrage: € 30,-

Inclusief handout zodat je de 12 minuten practice ècht in je dag kunt integreren. 

photo-1571330177112-e3a4985264d7.jpeg