plank.jpg

Verdiepingscursus

Vinyasa Flow

  • Geniet jij ook van de Flow op de mat en wil je jouw practice verdiepen? 

  • Of ben je net begonnen met het volgen van Flow lessen en behoefte aan meer uitleg? 

  • Vind je sommige flows maar ingewikkeld en wil je echt de tijd krijgen bepaalde houdingen onder de loep te nemen.

Dan is deze cursus voor jou!

 

Vrijdag 1, 8 en 15 november  19.00 - 21.00 uur - DEN HAAG - Prijs €90 

Aanmelden kan hier - Minimaal 5, maximaal 15 deelnemers.

Veel persoonlijke aandacht

Deze cursus geeft je tools om nog bewuster de flow te ervaren op de mat. Het is een waardevolle aanvulling of een goede start van de reis die je maakt in Vinyasa flow. Geïnspireerd door de trainingen van Shiva Rea en andere docenten, zal Marloes je handige elementen meegeven die je kunnen helpen (nog meer) de flow te integreren in je lichaam.

De cursus bevat 3 workshops die je verdieping geven in de Flow op de mat. In deze cursus duik je de verdieping in om nog meer in flow te kunnen bewegen. 

WORKSHOP 1 | ONTDEK DE KRACHT VAN ENERGIE 
In deze workshop neem je een kijkje in de geschiedenis van de flow en in de kracht van Prana (levensenergie). We doen oefeningen om de verschillende energierichtingen (vayu's) te ervaren. Tevens ontdek je hoe je de ademhaling kunt inzetten om je practice te verdiepen. Dit passen we toe in surya namaskar (en variaties)

WORKSHOP 2 | ANATOMIE EN CORE IN FLOW

We duiken in veelvoorkomende houdingen tijdens de reguliere lessen. Wat zijn de aandachtspunten en hoe kun je die allemaal meenemen in de flow. Het vraagt focus om in kracht te bewegen. Je krijgt meer verdieping in de bandha's die zorgen voor meer stabiliteit in je lichaam. Het is belangrijk je core op de juiste manier in te zetten, zodat je op een veilige manier kunt bewegen. We doen verschillende oefeningen hiervoor en nemen het mee in verschillende sequences.

WORKSHOP 3 | ZACHTHEID IN VINYASA FLOW 

Wanneer je de anatomie van de houdingen begint te integreren, hoe kun je die dan toepassen in een flow? We bouwen verder waar we gebleven waren, zodat steeds meer poses en houdingen helderder worden. Uiteindelijk bundelen we dat verder in een les. De zachtheid en vloeiendheid passen we toe, door de tools in te zetten die we hebben geleerd.

Elke workshop:

  • Bestuderen we de anatomie van een aantal yogahoudingen die regelmatig voorbij komen in de yogales.

  • Is er theorie uitleg en uiteraard voldoende beweging.

  • Zal er voldoende ruimte zijn voor vragen.

Vrijdag 1, 8 en 15 november  19.00 - 21.00 uur - DEN HAAG - Prijs €90 

Aanmelden kan hier - Minimaal 5, maximaal 15 deelnemers.