Image by Rodion Kutsaev

De kracht van je innerlijke herfst

Vrouwencirkel

Datum

30 oktober 2022

Tijd

15:00 - 17:00

Prijs

€35,-

Je docent

Sandra Zappeij

Yogadocent
Backoffice Yogi

Ik ben dol op bewegen en avontuur. Als ik niet in zee lig en op de surfplank sta, dan staat ik wel op de yogamat. Voor mij hebben surfen en yoga enorme raakvlakken, ze brengen me beide bewustwording.

Yoga toont je waar je bent, met jezelf op dat moment. De meditatie en fysieke bewegingen van yoga brengen je zonder oordeel in contact met je innerlijke oceaan, vol prachtigs. Samen op ontdekkingsreis gaan, ieder in zijn eigen innerlijke oceaan, dat is wat ik wil bieden in mijn yogalessen.

Over

De kracht van je innerlijke herfst

De vrouwencirkels bij de Ajna Tempel worden gegeven door Sandra van Moonflower Yoga. Door het jaar heen laten de vrouwencirkels je in verschillende sessies (her)ontdekken hoe het is om als vrouw in je kracht te staan.

Door je relatie met je menstruatiecyclus te hervinden en die nieuw leven in te blazen, ga je merken hoe je je niet alleen van binnenuit meer verbonden voelt, maar ook hoe de maan(cyclus) en de jaargetijden meer betekenis krijgen in je leven. Doe mee en (her)ontdek de vrouwelijke kracht in je eigen cyclische aard. Ook voor vrouwen zonder cyclus of voor hen die de cyclusjaren al achter zich hebben liggen!


In deze vrouwencirkel maken we in diepte kennis met het 4e seizoen van de 4 seizoenen in de menstruatiecyclus, de innerlijke herfst.


Net als de innerlijke lente is de innerlijke herfst een transitieseizoen. Je beweegt nu in tegengestelde richting, van buiten op je weg terug naar binnen.


Innerlijke herfst wordt ook wel het pre-menstrum genoemd. Je wordt uitgedaagd los te laten. Je ervaart de afname van je eerder opgebouwde buffers en de toename van je kwetsbaarheid. Dit kan de nodige moodswings met zich meebrengen of soms zelfs fysieke pijn, als je niet in contact bent met jezelf.


Ook in dit seizoen liggen krachten op je te wachten. We gaan ontdekken hoe we die van de innerlijke herfst kunnen ontsluiten en de krachten voor je kunt laten werken. Je spirituele fitnessprogramma is bijna compleet en je innerlijke wijsheid is ondertussen sterk ontwaakt.


Hoe zou het zijn om je menstruatiecyclus als je persoonlijke krachtbron te ervaren? Dat je je in je kracht voelt gezet voelt door je cyclus in plaats van dat je menstruatie als een last ervaart? Laat je verrassen door de magie die huist in je menstruatiecyclus en ontdek hoe het is om dit vrij door je heen te voelen bewegen.


Doe mee en ontdek met andere vrouwen hoe het is om een nieuwe positieve relatie op te bouwen met deze natuurkracht die je binnen in je draagt. Via begeleide meditaties, uitwisseling van ervaringen en schrijfoefeningen gaan we op ontdekkingsreis.


Deze vrouwencirkel is ook toegankelijk voor vrouwen die een onregelmatige cyclus of geen menstruatiecyclus (meer) hebben. Zelfs als je in of voorbij je menopauze bent kan de kennis over de menstruatiecyclus je nog steeds helpen in het (her)ontdekken van je innerlijke vrouwelijke kracht.

De cirkel wordt gehost door Sandra Zappeij, docent bij de Ajna Tempel en eigenaar van Moonflower Yoga. De inhoud is gebaseerd op het werk van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer, oprichters van Red School en schrijvers van het boek Wild Power (NL uitgave: Claim je cyclus).

Extra info

Meer Vrouwencirkels in 2022

De vrouwencirkels van Moonflower Yoga laten je in verschillende sessies (her)ontdekken hoe het is om als vrouw in je kracht te staan, door je relatie met je menstruatiecyclus te hervinden en nieuw leven in te blazen.

In een cirkel van maximaal 10 vrouwen gaan we elke sessie op ontdekkingsreis naar binnen. We ontleden een deel van de verschillende lagen die de menstruatiecyclus bevat. We maken een reis die je terug in contact brengt met de rijkheid, wijsheid en kracht die je als vrouw in je meedraagt. Hoe zou dat zijn, de sleutel vinden tot de magie van je innerlijke krachtbron?


Thema’s en data volgende vrouwencirkels in 2022, allen op zondag van 15.00u - 17.00u.


 • Ontdek de magie van je menstruatiecyclus als krachtbron - 13 februari

 • Ontdek de kracht van de 2 energieën van je menstruatiecyclus - 13 maart

 • Ontdek de kracht van je innerlijke winter - 22 mei

 • Ontdek de kracht van je innerlijke lente - 19 juni

 • Ontdek de kracht van je innerlijke zomer - 18 september

 • Ontdek de kracht van je innerlijke herfst - 30 oktober

 • Ontdek de magie van Menarche (de eerste bloeding) - de initiatie - 27 november

 • Ontdek de magie van Menopauze - de initiatie - 18 december


Korting


 • Schrijf je je in 1x in voor 6 vrouwencirkels, dan betaal je ipv €210 maar €199.

 • Of weet je dat je alle 9 vrouwencirkels wilt deelnemen, dan betaal je ipv €315 maar €299.

 • Voor oud-deelnemers aan de eerder gegeven cursus Je menstruatiecyclus als krachtbron (her)ontdekken is de prijs €25 voor deelname aan een cirkel ipv €35.


Om gebruik te maken van de korting stuur een mail naar contact@ajnatempel.nl


Mini Retreat Innerlijke winter januari 2023

Dit innerlijke winter retreat biedt een extra verdieping voor deelnemers aan de vrouwencirkels. In dit 4 uur durende mini retreat duiken we samen opnieuw de innerlijke winter in en ontdekken wat deze prachtige fase van de cyclus nog meer te bieden heeft!