Image by Rodion Kutsaev

Menarche - hoe het allemaal begon

Vrouwencirkel

Datum

13 november 2022

Tijd

15:00 - 17:00

Prijs

€35,-

Je docent

Sandra Zappeij

Yogadocent
Backoffice Yogi

Ik ben dol op bewegen en avontuur. Als ik niet in zee lig en op de surfplank sta, dan staat ik wel op de yogamat. Voor mij hebben surfen en yoga enorme raakvlakken, ze brengen me beide bewustwording.

Yoga toont je waar je bent, met jezelf op dat moment. De meditatie en fysieke bewegingen van yoga brengen je zonder oordeel in contact met je innerlijke oceaan, vol prachtigs. Samen op ontdekkingsreis gaan, ieder in zijn eigen innerlijke oceaan, dat is wat ik wil bieden in mijn yogalessen.

Over

Menarche - hoe het allemaal begon

De vrouwencirkels bij de Ajna Tempel worden gegeven door Sandra van Moonflower Yoga. Ze laat je door het jaar heen in verschillende sessies (her)ontdekken hoe het is om als vrouw in je kracht te staan. Door je relatie met je menstruatiecyclus te hervinden en die nieuw leven in te blazen, zul je merken hoe je je niet alleen van binnenuit meer verbonden voelt, maar ook hoe de maan(cyclus) en de jaargetijden meer betekenis krijgen in je leven. Doe mee en (her)ontdek de vrouwelijke kracht in je eigen cyclische aard.


Ook voor vrouwen zonder cyclus of voor hen die de cyclusjaren al achter zich hebben liggen!


In deze vrouwencirkel stappen we terug in de tijd. We bezoeken het moment van menarche, de eerste bloeding. Een moment van initiatie waarin jij als meisje de overgang maakte van je leven zonder cyclus naar een leven met een cyclus.


De manier waarop je destijds die overgang hebt gemaakt kan een grote invloed hebben op je huidige relatie met je cyclus. Zelfs als de cyclusjaren al achter je liggen kan het je beletten volledig de vruchten te plukken van wat de cyclus je te bieden had toen die nog bij je was.


Hoe zou het zijn om het meisje van toen opnieuw te ontmoeten? Haar de steun en liefde te bieden die ze destijds goed had kunnen gebruiken, om de magie van de cyclus te ervaren? Dat ze de cyclus in plaats van iets pijnlijks, spannends of vervelends, had kunnen verwelkomen als haar eigen krachtsproces in haar leven?

Hoe zou het zijn om deze “initiatiewond” te helen en de uitwerking te ontvangen in het heden, als de vrouw die je nu bent?


Je menstruatiecyclus als je persoonlijke krachtbron ervaren. Dat je je in je kracht gezet voelt door je cyclus in plaats van dat je menstruatie als een last ervaart. Laat je verrassen door de magie die huist in je menstruatiecyclus en ontdek hoe het is om dit vrij door je heen te voelen bewegen.


Doe mee en ontdek met andere vrouwen hoe het is om een nieuwe positieve relatie op te bouwen met deze natuurkracht die je binnen in je draagt. Via begeleide meditaties, uitwisseling van ervaringen en schrijfoefeningen gaan we op ontdekkingsreis.


Deze vrouwencirkel is ook toegankelijk voor vrouwen die een onregelmatige cyclus of geen menstruatiecyclus (meer) hebben. Zelfs als je in of voorbij je menopauze bent kan de kennis over de menstruatiecyclus je nog steeds helpen in het (her)ontdekken van je innerlijke vrouwelijke kracht.

De cirkel wordt gehost door Sandra Zappeij, docent bij de Ajna Tempel en eigenaar van Moonflower Yoga. De inhoud is gebaseerd op het werk van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer, oprichters van Red School en schrijvers van het boek Wild Power (NL uitgave: Claim je cyclus).

Extra info

Meer Vrouwencirkels in 2022

De vrouwencirkels van Moonflower Yoga laten je in verschillende sessies (her)ontdekken hoe het is om als vrouw in je kracht te staan, door je relatie met je menstruatiecyclus te hervinden en nieuw leven in te blazen.

In een cirkel van maximaal 10 vrouwen gaan we elke sessie op ontdekkingsreis naar binnen. We ontleden een deel van de verschillende lagen die de menstruatiecyclus bevat. We maken een reis die je terug in contact brengt met de rijkheid, wijsheid en kracht die je als vrouw in je meedraagt. Hoe zou dat zijn, de sleutel vinden tot de magie van je innerlijke krachtbron?


Thema’s en data volgende vrouwencirkel in 2022, op zondag van 15.00u - 17.00u.


  • Ontdek de magie van Menopauze - de initiatie - 27 november


Korting


  • Voor oud-deelnemers aan de eerder gegeven cursus Je menstruatiecyclus als krachtbron (her)ontdekken is de prijs €25 voor deelname aan een cirkel ipv €35.


Om gebruik te maken van de korting stuur een mail naar contact@ajnatempel.nl


Mini Retreat Innerlijke winter. Dit innerlijke winter retreat biedt een extra verdieping voor deelnemers aan de vrouwencirkels. In dit 4 uur durende mini retreat duiken we samen opnieuw de innerlijke winter in en ontdekken wat deze prachtige fase van de cyclus nog meer te bieden heeft!


Dit Mini Retreat vindt plaats in de wintermaanden van 2023, meer info volgt.