Image by Rodion Kutsaev

Menopauze - de finale

Vrouwencirkel

Datum

27 november 2022

Tijd

15:00 - 17:00

Prijs

€35,-

Je docent

Sandra Zappeij

Yogadocent
Backoffice Yogi

Ik ben dol op bewegen en avontuur. Als ik niet in zee lig en op de surfplank sta, dan staat ik wel op de yogamat. Voor mij hebben surfen en yoga enorme raakvlakken, ze brengen me beide bewustwording.

Yoga toont je waar je bent, met jezelf op dat moment. De meditatie en fysieke bewegingen van yoga brengen je zonder oordeel in contact met je innerlijke oceaan, vol prachtigs. Samen op ontdekkingsreis gaan, ieder in zijn eigen innerlijke oceaan, dat is wat ik wil bieden in mijn yogalessen.

Over

Menopauze - de finale

De vrouwencirkels van Moonflower Yoga laten je door het jaar heen in verschillende sessies (her)ontdekken hoe het is om als vrouw in je kracht te staan. Door je relatie met je menstruatiecyclus te hervinden en die nieuw leven in te blazen, zul je merken hoe je je niet alleen van binnenuit meer verbonden voelt, maar ook hoe de maan(cyclus) en de jaargetijden meer betekenis krijgen in je leven. Doe mee en (her)ontdek de vrouwelijke kracht in je eigen cyclische aard.


Ook voor vrouwen zonder cyclus of voor hen die de cyclusjaren al achter zich hebben liggen!


~


In deze vrouwencirkel ontmoeten we de Menopauze. Een fase van initiatie waarin jij als vrouw de overgang maakt of gemaakt hebt van je leven met een cyclus naar een leven zonder cyclus.

De Menopauze is als het ware een afstudeerfase, waarin alle wijsheid uit je cyclusjaren gerijpt is. Van daaruit begin je te navigeren door een fase van je leven zonder je eigen cyclus.


Maar voordat je bij de Menopauze aanbeland beleven vele vrouwen een hobbelige weg vol uitdagingen. Mentaal, fysiek en spiritueel. Door de medische wetenschap en media vaak bestempeld en benadrukt als een fase vol met (ziekte)symptomen, van slapeloosheid tot opvliegers.


Deze weg naar Menopauze toe heeft verschillende namen. Je kunt het onder andere tegenkomen als Perimenopauze. De dames van Red School hebben echter hun eigen term: The Quickening. Of op z’n Nederlands: De Bezieling. Zij benaderen het niet als een ziekteproces, maar het aanboren van een diepere laag in je vrouwelijke krachtbron. Je studeert af om volledig in je eigen kracht te komen staan.


Wil jij ook ontdekken hoe het is om met een nieuwe blik naar deze fase in je leven te kijken en het te beleven? Doe met ons mee!


Je menstruatiecyclus als je persoonlijke krachtbron ervaren. Dat je je in je kracht gezet voelt door je cyclus in plaats van dat je menstruatie als een last ervaart. Laat je verrassen door de magie die huist in je menstruatiecyclus en ontdek hoe het is om dit vrij door je heen te voelen bewegen.


Doe mee en ontdek met andere vrouwen hoe het is om een nieuwe positieve relatie op te bouwen met deze natuurkracht die je binnen in je draagt. Via begeleide meditaties, uitwisseling van ervaringen en schrijfoefeningen gaan we op ontdekkingsreis.


Deze vrouwencirkel is ook toegankelijk voor vrouwen die een onregelmatige cyclus of geen menstruatiecyclus (meer) hebben. Zelfs als je in of voorbij je menopauze bent kan de kennis over de menstruatiecyclus je nog steeds helpen in het (her)ontdekken van je innerlijke vrouwelijke kracht.

De cirkel wordt gehost door Sandra Zappeij, docent bij de Ajna Tempel en eigenaar van Moonflower Yoga. De inhoud is gebaseerd op het werk van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer, oprichters van Red School en schrijvers van het boek Wild Power (NL uitgave: Claim je cyclus).Extra info

Mini Retreat Innerlijke winter 2023 - datum nog niet bekend

Dit innerlijke winter retreat biedt een extra verdieping voor deelnemers aan de vrouwencirkels. In dit 4 uur durende mini retreat duiken we samen opnieuw de innerlijke winter in en ontdekken wat deze prachtige fase van de cyclus nog meer te bieden heeft!