Image by Rodion Kutsaev

Ouder & kind yoga

Workshop

Datum

2 oktober 2022

Tijd

13:00 - 14:00 uur

Prijs

€ 15,-

Je docent

Nicolette Datema

Yogadocent

Toen ik merkte wat een positief effect yoga en mindfulness hebben op mijn welbevinden, wilde ik dat graag doorgeven als yogadocent. Al heel wat jaren geef ik nu ondertussen les. Rust, bewustwording, verbinding, communicatie en natuur zijn voor mij belangrijk en dat vind je dan ook terug in mijn lessen.

Ik ontvang je graag in de les of bij een workshop bij de Ajna Tempel. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring voor meer bewustwording aan jou mee te geven. Laten we mindful door het leven gaan.

Over

Ouder & kind yoga

We werken aan de onderlinge relatie tussen ouder (of grootouder, tante/oom, of welke volwassene dan ook) en kind, maar bied je als ouder ook individuele aandacht aan het kind.


Natuurlijk biedt deze les alle voordelen van yoga. De algehele ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd. Denk hierbij aan verschillende motorische vaardigheden, evenwicht, concentratie, creativiteit en ontspanning.

Het belangrijkste is misschien wel dit: jullie mogen in deze les ook allebei heerlijk spelen. Samen plezier maken staat voorop. Je leert (weer) te genieten van de kleine dingen die je gelukkig maken.


In sommige oefeningen staat samenwerking staat voorop. Je leert als ouder en kind samen te werken doormiddel van verschillende oefeningen. Hierdoor versterk je niet alleen de onderlinge band, maar leert je kind (en jij als ouder misschien ook) dat je nu eenmaal niet altijd alles alleen kunt doen. Doordat je elkaar soms ook echt nodig hebt, ontstaat wederzijds respect. Daarbij leer je elkaars talenten te ontdekken en daar gebruik van te maken in de samenwerking. Waar zitten je eigen talenten en welke talenten heeft de ander?


Sommige oefeningen kunnen kinderen in het begin als lastig ervaren. Individuele begeleiding speelt dan een belangrijke rol. Jij kunt als ouder jouw kind helpen of ondersteuning bieden. Door deze individuele aandacht te geven, leer je nog beter in te spelen op de behoeften van je kind. Wie kent jouw eigen kind namelijk beter dan jij zelf?

Extra info

Je meldt je 1x aan voor ouder en kind samen.

Wil je met meerdere kinderen komen, stuur dan even een mail naar marloes@ajnatempel.nl en dan voegen we je extra toe.