top of page
Image by Rodion Kutsaev

Yin & Yang: verstillen en verwarmen

Yoga retraite

Datum

10-12 februari 2023

Tijd

Vr 17.00 - zo 14.00 uur

Locatie

Zeeland

Prijs

vanaf € 315,-

Je docent

Marloes Zonneveld

Eigenaresse
Yogadocent

Ik geniet van het geven van creatieve Vinyasa flow lessen. Yin yoga en meditatie vind ik een mooie aanvulling. Het brengt energie waar nodig en tegelijkertijd ontspanning die zo ontzettend prettig voelt. Yoga geeft verdieping én eenvoud. Precies dat gevoel breng ik graag over in mijn lessen. Het is belangrijk om goed te luisteren naar je intuïtie en lichaam.

Ik kijk er naar uit je mee te nemen op reis over de mat. Je binnenwereld is minstens zo interessant als de buitenwereld. Let’s flow!

Yin & Yang: verstillen en verwarmen

Een heerlijk weekend om op te laden en in balans te komen met Yin en Yang yoga. Verstillen, verwarmen en ondersteunen zijn de fijne elementen van dit weekend.

 

Verstillen doen we met yin yoga, meditatie en yoga nidra.

Verwarmen doen we met dynamische vinyasa flow yoga, geschikt voor iedereen.

We laten ons ondersteunen door etherische olie, inspiratiekaarten en verschillende klanken.

 

Er zal een mooie balans zijn tussen bovenstaande elementen, helemaal afgestemd op het winterseizoen. In de winter is het erg fijn om te verstillen, net zoals de natuur dat doet. Ontdek wat de stilte voor je betekent als dit helemaal de ruimte krijgt. Door de kou is het ook erg fijn om jezelf te verwarmen. Wat brengt de flow op de mat in je lichaam, waar ontstaat ruimte en ontspanning.

 

Tussen de workshops en lessen door is er veel ruimte om lekker naar buiten te gaan, de sauna in te duiken of een boek te lezen. Er worden ook heerlijke maaltijden voor je klaargemaakt. Kortom, een prachtig wintercadeau voor jezelf!

 

Yin yoga

Yin yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam in ontspanning. Met yin yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar wordt de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn. 

 

De 'kracht' van yin zit hem in het ontspannen van de spieren waardoor andere elementen van het lichaam, zoals bindweefsel, banden en pezen, de ruimte krijgen. Om dit te kunnen realiseren blijven we langer in de houding, zo'n 3 tot 10 minuten. Zo maak je jezelf soepel op een dieper niveau. Daarnaast biedt Yin Yoga een effectieve stimulatie voor organen en energiebanen in het lichaam. De houdingen zijn vooral laag bij de grond, ze worden dus liggend of zittend uitgevoerd. 

 

Vinyasa flow yoga

Bij flow yoga volgen de asana’s (houdingen) elkaar op dynamische wijze op met behulp van de ademhaling. Er zit ook een logisch opbouw in een les, elke houding is een voorbereiding op de volgende houding. Je lichaam wordt op een rustige manier steeds meet geopend.

 

Flow vind je op allerlei manieren terug in het dagelijkse leven. Je zou het een soort rode draad in het leven kunnen noemen. Soms zit je lekker in een flow en lijkt alles vanzelf te gaan. Een ander moment zit je in een flow waarin je het gevoel hebt dat alles even tegenzit. En dat wisselt zich (als het goed) is regelmatig af.

 

Meegaan met de flow is een prettige manier van leven. Er niet tegen vechten of wensen dat de dingen anders zijn, maar landen in het moment en daarin goed voor jezelf zorgen. Dat gaat met ups en downs. Zo kun je dat ook ervaren in een yogales. De ene flow ervaar je prettiger dan de andere. 

 

In de les leer je daar juist niet over te oordelen (prettig/niet prettig) maar enkel te ervaren. Als dat je lukt in de les, zal je merken dat dat doorgaat werken in je dagelijkse leven.. 

 

Go with the flow!

 

Yoga Nidra

Yoga nidra betekent 'slaap van de yogi's'. Deze yoga-slaap is een effectieve techniek voor diepe ontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk én emotioneel te rusten. 

 

Bij Yoga Nidra balanceer je tussen wakker zijn en slapen, ook wel de slaap-waak toestand genoemd. Je werkt naar een volledige ontspanning toe en wanneer de ontspanning compleet is, ontstaat er meer ruimte voor inzichten. Je wordt gevoeliger voor wat er in je omgaat. Kortom: er ontstaat meer bewustzijn. Op dat moment spreek je in jezelf een bevestiging (Sankalpa') uit, wat zich bij regelmatig oefenen gaat manifesteren. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met de conclusie dat het een genezend/helend effect heeft.​

Deze les wordt gecombineerd met een andere lesvorm, Flow, Hatha en Yin yoga. De laatste 20 tot 30 minuten ga je de yoga nidra in. De uitdaging is hier om gefocust te blijven. Wanneer je regelmatig oefent voelt je je heerlijk uitgerust! 

Extra info

Lees meer over de details en prijzen van mijn yoga weekend en over de achtergronden van een yoga weekend.


Het programma bestaat uit een serie lessen of workshops van je docent in een besloten groep. Tevens zijn er open lessen van de aanwezige docenten (incl jouw docent). Doe mee aan de les die bij jou past. Ons retraite-motto is: 'Alles mag, niets moet.'

 

Het programma wordt bij aanvang bekend gemaakt. Hier een indicatie:

 

Vrijdag

17.00 aankomst (met thee/koffie en soep)

18.00 opening 

18.30 thema les - 75 min

20.00 diner

21.30 vrije tijd

 

Zaterdag

08.00 open les - 60 min

10.30 thema les - 90/120 min

14.00 vrije tijd. Optioneel: strandwandeling

17.00 thema of open les - 60 min

20.00 open les - 60/90 min

21.30 vrije tijd

 

Zondag

08.00 open les - 60 min

10.30 thema les - 90/120 min

14.00 afsluiting

 

Maaltijden

9.00 ontbijt - 13.00 lunch - 18.30 diner

 

Relax programmaVoor (reis)partners die geen programma volgen is er een zgn. Relax programma voor een gereduceerde prijs. Genieten van het ontspannen verblijf, de wellness, de voeding en je heb toegang tot de open lessen. Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

 

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf! Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en voor de natuur.

 

Op deze prachtige locatie kun je genieten van (massage)behandelingen, wellness met sauna's, hottub, (zonverwarmd) buitenzwembad en zonnebank. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker onderuit met een boek of chillen in de woonkamer of op het terras. 

 

Behandelingen

Ons eigen professionele team verzorgt behandelingen. De aangeboden diensten zijn afhankelijk van de samenstelling van het team. Er is altijd ontspanningsmassage, maar ook regelmatig rebalance of coaching. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

bottom of page