top of page
Image by Rodion Kutsaev

Yin Yang Herfst Retreat

Mini retreat

Datum

13 oktober 2024

Tijd

13.30-17.30

Locatie

M.Y.journey in Den Haag

Prijs

€72,50*

Aanmelden

Je docent

Marloes Zonneveld

Zo ver als ik me kan herinneren ben ik van jongs af aan een ontzettende levensgenieter. Dat betekent niet dat ik geen moeilijke momenten en levensuitdagingen heb gekend. Integendeel. Maar als ik ergens goed in ben (geworden) is het meebewegen in de flow van het leven en het beste maken van de situatie.

Dat licht verspreid ik graag om me heen, zo ook met jou.

Yoga en meditatie is sinds 2008 een belangrijke tool in mijn leven om terug te komen bij mezelf, bij de flow waar ik op dat moment in zit. Dat is ook waar het naar mijn idee om gaat: Bewust stilstaan in het moment, voelen wat je lichaam nodig heeft, wat je hart je ingeeft en dan met helderheid en inzicht weer verder gaan in het dagelijkse leven. En dat gaat de ene keer sneller dan de andere keer, dat ligt natuurlijk helemaal aan de situatie.

Ik geniet van het geven van verschillende soorten yogalessen. Vinyasa flow, yin yoga en meditatie is de basis van de lessen die ik geef. Het leert je om goed te luisteren naar je intuïtie en lichaam. Daarnaast ben ik begonnen met het geven van 1 op 1 reiki sessies. Het sluit heel mooi aan op de yoga.

Ik kijk er naar uit je mee te nemen op reis over de mat of op de behandeltafel. Je binnenwereld is minstens zo interessant als de buitenwereld. Let’s flow!

Yin Yang Herfst Retreat

Mini retreat met etherische olie in Den Haag


Welkom op dit heerlijke herfst retreat. De herfst is een tijd van loslaten en reflectie, een seizoen waarin de natuur zich voorbereidt op een periode van rust en vernieuwing. Tijdens dit speciale retreat nodigen we je uit om de magie van de herfst te komen ervaren door middel van vinyasa flow, yin yoga, meditatie, etherische olie en nog veel meer.


De herfst nodigt ons uit om los te laten wat niet langer dient en het bereidt ons voor op de rust van de winter. Tijdens deze middag richten we ons met flow yoga op loslaten en gronding. Tijdens de yin yoga onderzoeken we houdingen die verbonden zijn met dit seizoen. De gehele middag laten we ons ondersteunen door etherische olie. De olierollers krijg je cadeau, dus thuis kun je ze onderdeel maken van je practice.


Waarom zou je meedoen?

 • Verdiep je yoga practice met dit seizoensgebonden thema

 • Ervaar de combinatie van beweging, stilte, ademhaling, geur en geluid

 • Laat los wat je niet meer nodig hebt en creëer ruimte voor nieuwe energie

 • Kom tot diepe ontspanning en innerlijke rust

 • Tijd voor jezelf is altijd een goed idee :)Wat is vinyasa flow?

Bij vinyasa flow lessen volgen de asana’s (houdingen) elkaar op dynamische wijze op met behulp van de ademhaling. Het is dus een wat actievere vorm van yoga. Marloes geeft al meer dan 10 jaar les en staat er om bekend dat ze voldoende opties kan geven tijdens de flow. Zowel opties om de flow lichter te maken als het geven van meer ‘spice’. 

 

Flow zit in alles, het is een soort rode draad door je leven. Meegaan met de flow is een prettige manier van leven. Met ups en downs. Zo ervaar je dat ook in een yogales: de ene flow ervaar je prettiger dan de andere. In de les leer je daar juist niet over te oordelen (goed of fout) maar enkel te ervaren. Als dat je lukt in de les, zal je merken dat niet alleen de les, maar ook je leven langzaam lichter wordt. 

 

We doen dit het eerste gedeelte van het retreat. Go with the flow!


Wat is yin yoga?

Yin yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam in ontspanning. Met Yin Yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar wordt de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn. We werken hier met de elementen vanuit de Chinese Geneeskunde. Het element metaal hoort bij de herfst, wat verbonden is met de meridianen van de longen en dikke darm. Deze meridianen spelen een cruciale rol in het zuiveren en vernieuwen van onze energie.

 

De 'kracht' van yin zit hem in het ontspannen van de spieren waardoor andere elementen van het lichaam, zoals bindweefsel, banden en pezen, de ruimte krijgen. Om dit te kunnen realiseren blijven we langer in de houding, zo'n 3 tot 10 minuten. Zo maak je jezelf soepel op een dieper niveau. De houdingen zijn vooral laag bij de grond, ze worden dus liggend of zittend uitgevoerd. 


Het tweede gedeelte van het retreat doen we yin yoga, gecombineerd met meditatie, pranayama (ademoefeningen) en klank.


Programma

1315-1330u Ontvangst

1330u Opening en landingsmeditatie

1400u Vinyasa flow alle levels met etherische olie

1530u Pauze met homemade snack 

1550u Yin yoga, meditatie, klank en pranayama met etherische olie

1715u Afsluiting

1730u Einde


Op een rij

 • De vinyasa flow is voor alle niveaus. Er worden voldoende opties gegeven om de flow lichter of zwaarder te maken.

 • Het tweede gedeelte is gevuld met de rust van yin yoga en meditatie. Ook doen we ademoefeningen en kun je je onderdompelen in verschillende klanken.

 • We werken met verschillende etherische olierollers die jou in deze reis verdieping gaan geven.

 • De olierollers mag je mee naar huis nemen


 • Je wordt verwend met een heerlijke homemade snack die past bij het seizoen. Daarnaast staat er de hele dag thee, pure chocola, noten en fruit voor je klaar.

 • Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers


Zondag 13 oktober 2024

1330-1730 uur

Bijdrage: €72,50 tot en met 13 september.

Hierna is de prijs €82,50


Met inclusief:

*Vinyasa flow all levels

*Yin yoga

*Pranayama

*Meditatie

*Klank

*Onbeperkt thee, chocola, fruit en noten

*Homemade snack

*Cadeautje: verschillende olierollers


Praktisch & meenemen

Dit mini Retreat wordt gegeven op de prachtige locatie van M.Y.journey, Pomonaplein 49A in Den Haag. Neem eventueel een flesje water mee voor naast je mat. Heb je thuis een fijne journal die je vaak gebruikt? Neem hem mee om aantekeningen te maken van je ervaringen en inspiratiekaarten. Yogaprops zijn voldoende aanwezig, maar voel je ook vrij je eigen mat mee te nemen.

Extra info

bottom of page