Workshop ‘how to :

Adho Mukha Svanasana?'
Vind de downward dog die in jouw lichaam werkt

‘Adho Mukha Svanasana’, oftewel Downward Facing Dog, is een asana (yoga houding) die heel vaak voorbij komt in een Vinyasa flow les. Het is een zeer effectieve asana met veel voordelen.
Toch gaan er diepe zuchten en vragende blikken door de zaal bij de woorden ‘rust’ en ‘down dog’, want voor een (beginnende) yogi kan deze asana een ware nachtmerrie zijn. Niet raar, maar wel zonde gezien alle voordelen van de downward facing dog. 

 

Deze workshop is opgezet om jou te helpen de voordelen te ontdekken. Vele onderdelen van de asana komen apart aan bod, denk aan de belangrijke spieren, de invloed van je botstructuur en de kracht van de ademhaling. Theorie en praktijk wisselen elkaar af en alle onderdelen komen in verschillende oefeningen weer terug. Denk hierbij aan je handpositie, de afstand tussen handen en voeten, verminderen van druk in je polsen of pijn in je schouders/nek en verschillende manieren om in de down dog te komen. 

Omdat ieder lichaam anders is zullen we werken in een kleine groep, zo kan Marijke je bij ieder onderdeel persoonlijk begeleiden om de beste positie voor JOUW unieke lichaam te bereiken.

Door korte flows zul je deze workshop lekker actief bezig zijn, maar er is ook voldoende ruimte voor rust. We sluiten de middag af met een flow zodat je al het geleerde met PLEZIER gelijk in praktijk kunt brengen. 

In een hand out ontvang je alle informatie van deze middag met hierin ook ruimte voor notities. Je mag deze meenemen naar huis zodat je thuis verder kunt oefenen of alles even terug kunt lezen.

‘Na de workshop heb je meer kennis over je eigen lichaam en zal je in staat zijn om iedere practice de downward facing dog aan te passen aan je lichaam, energie en behoeften op dat moment. Ik hoop dat je plezier gaat krijgen in deze asana en uiteindelijk ook de rust kunt gaan ervaren! Liefs Marijke’

Workshop Downward facing dog

Locatie: Ajna Tempel Den Haag

Wanneer: Zondag 11 oktober
Tijd: 11.30-14.00 uur

Prijs: € 30,-  Inclusief hand out, thee en wat lekkers

Docent: Marijke de Vries

Maximaal 8 deelnemers