Yoga Nidra en jouw hartsverlangen

 

In Yoga Nidra wordt vaak gewerkt met een hartsverlangen, een hartenwens, ook wel Sankalpa genaamd. Maar hoe kom je er nou achter wat jouw Sankalpa of hartsverlangen is? En waarom zou je die helder willen hebben?

 

In deze workshop wordt je meegenomen op ontdekkingstocht. Via korte begeleide meditaties krijg je een steeds duidelijker beeld van jouw Sankalpa. Zodra we die helder hebben duiken we een Yoga Nidra in, waarin de beleving en belichaming van jouw Sankalpa alle ruimte krijgt.

Heb je nog nooit eerder Yoga Nidra gedaan? Geen probleem, ook dan kun je gewoon meedoen. Je start dan met een mooie solide basis om je volgende nidra’s mee in te stappen.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga nidra betekent 'slaap van de yogi's'. Deze yoga-slaap is een effectieve techniek voor diepe ontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk én emotioneel te rusten. Bij Yoga Nidra balanceer je tussen wakker zijn en slapen, ook wel de slaap-waak toestand genoemd. Je werkt naar een volledige ontspanning toe en wanneer de ontspanning compleet is, ontstaat er meer ruimte voor inzichten. Je wordt gevoeliger voor wat er in je omgaat. Kortom: er ontstaat meer bewustzijn. Op dat moment spreek je in jezelf een bevestiging (Sankalpa') uit, wat zich bij regelmatig oefenen gaat manifesteren. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met de conclusie dat het een genezend/helend effect heeft.​

 

Benodigdheden:

- toegang tot Zoom, via https://zoom.us/ of via de Zoom app

- iets waarop je comfortabel kunt liggen zoals een (yoga)mat of schapenvacht

- deken(s) om je warm te houden

- eventueel iets om over je ogen te leggen, zoals een oogkussen

Yoga Nidra en je hartsverlangen

Wanneer: Zondag 24 mei

Tijd: 1900-2100 uur

Docent: Sandra Zappeij

Bijdrage: € 20,-

©Ajna Tempel 2019
Algemene voorwaarden - Privacy