Moonflower_Yoga_YogaNidra_GevoelensEmoti

Workshop Yoga nidra

Vriendschap sluiten met je gevoelens en emoties

 

Hoe zou het zijn bepaalde gevoelens of emoties te kunnen ontvangen als bekende vrienden? Om een rustig gesprek met ze te hebben of gewoon samen met ze te zitten en naar elkaar te luisteren? De boodschap van je emotie of gevoel te ontvangen in plaats van er heftig of direct op te reageren?

We kennen allemaal wel die gevoelens waar we liever niet over praten, zoals die verstopte woede of afgunst binnen in onszelf. Of die onzekerheid die we niet willen tonen. Hoe hard we ons best ook doen, emoties en gevoelens laten zich uiteindelijk niet onderdrukken. Vroeg of laat zoeken ze hun weg naar buiten. Vaak op een sociaal onhandig moment, in interactie met iemand anders.

 

In deze Yoga Nidra workshop dompelen we ons rustig stapje voor stapje onder dieper in onze binnenwereld. We gaan niet op zoek naar iets specifieks, maar oefenen met luisteren naar wat spontaan wil komen en bieden het gevoel of de emotie de ruimte die het nodig heeft om de boodschap over te brengen. Je krijgt in deze workshop de mogelijkheid om onder begeleiding en in alle rust zelfonderzoek te doen en dat wat komen wil te ontmoeten. Ervaar een diepe oefening in luisteren en verwelkomen.

 

Deze workshop is de tweede in een reeks van 3. Ze zijn los van elkaar te volgen of maak een combi. Bekijk ook de andere Yoga Nidra workshops:

 

Yoga Nidra ~ Vriendschap sluiten met je gevoelens en emoties

Wanneer: Zondag 6 februari 2022

Tijd: 1500-1730 uur

Locatie: Ajna Tempel Heemskerk

Docent: Sandra Zappeij

Bijdrage: € 30,-

Wat is Yoga Nidra?

Yoga nidra betekent 'slaap van de yogi's'. Deze yoga-slaap is een effectieve techniek voor diepe ontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk én emotioneel te rusten. Bij Yoga Nidra balanceer je tussen wakker zijn en slapen, ook wel de slaap-waak toestand genoemd. Je werkt naar een volledige ontspanning toe en wanneer de ontspanning compleet is, ontstaat er meer ruimte voor inzichten. Je wordt gevoeliger voor wat er in je omgaat. Kortom: er ontstaat meer bewustzijn. Op dat moment spreek je in jezelf een bevestiging (Sankalpa') uit, wat zich bij regelmatig oefenen gaat manifesteren. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met de conclusie dat het een genezend/helend effect heeft.​