top of page

Duik de diepte in

24.png
  • mzonneveld3

Terug naar het begin

Verbinden


Yoga betekent letterlijk eenheid, samenbrengen, verbond, verbinden.


De afgelopen maanden stond voor ieder van ons, op eigen wijze, in het teken van eenheid en verbinding. Ook ik heb stil gestaan bij veel punten in mijn leven. Voor mij is yoga veel meer dan alleen de fysieke houdingen (asana's). Het was en is voor mij zoveel meer dat ik een yogaschool ben begonnen ;). Contempleren

De afgelopen periode heb ik weer ervaren waarom ik die stap heb genomen. Waarom ik een yogaschool ben begonnen. Waarom de Ajna Tempel er is. Verbinden, eenheid, samenbrengen.


Door yoga ontwikkel je de vaardigheid om zowel fysiek als emotioneel en mentaal één te worden .. met het moment, met wat er nu is, met het hogere, met jezelf, met je hogere zelf, met god, met.. Voor iedereen zal het woord wat ze aan het gevoel geven wellicht anders zijn, maar het gevoel... Het gevoel van verbinding MET.


Binnenwereld en buitenwereld

Zoals yoga je verbindt met je innerlijke wereld, verbindt de natuur je met je uiterlijke wereld. Hoeveel makkelijker is het om in de natuur je verbonden te voelen met het leven. Te ontspannen, echt adem te halen. Voor mij is de natuur een anker. Direct in contact met het moment en met het nu. De verbinding tussen yoga en natuur voelt voor mij dan ook zo logisch en 'natuurlijk'. Ik durf bijna te zeggen dat yoga natuur IS.

De boom, de berg, de lotus.. een groot deel van de asana's verwijst naar de natuur of elementen uit de natuur. Yoga nodigt je dus uit om de natuur te zijn. Om je te verbinden en een te worden met de natuur.


Een fris begin

Door het contempleren, nadenken, voelen en bespreken met anderen merkte ik dat ik weer terug wil naar het begin. Althans.. terug naar waar het bij mij allemaal begon. Ik wil mijn liefde voor yoga, en mijn liefde voor de innerlijke wereld, delen. Dit moment voelt voor mij als een fris begin. Niet van iets nieuws, maar wel weer opnieuw bewust kiezen en opnieuw mijn energie geven aan waar mijn hart van gaat zingen.


Naast dat de Ajna Tempel een fris nieuw uiterlijk heeft, zoals de website, ben ik weer ruimte en tijd vrij aan het maken om weer meer zelf les te geven en workshops te begeleiden. Meer tijd om zélf in verbinding met jou te staan.


In dit blog lees je van mij of gastschrijvers (zoals anderen van Team Ajna Tempel) over yoga.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page