tree-3619587_1280.jpg

Cognitieve Fitness
Inspanning, uitdaging en ontspanning voor vitaliteit

Een plezierige manier van bewegen met inspanning, uitdaging en ontspanning om vitaal te blijven van lichaam en geest. Juist nu is dat belangrijk. Cognitieve Fitness combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning. Het wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak. De Cognitieve Fitness richt zich op het behoud én de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit.

Dit is een GRATIS introductie event. Hierna kun je de 15-weekse training volgen, waarmee je ook thuis aan de slag kunt.

LOCATIE

Datum

Heemskerk

Vrijdag 21 januari 1330u

Docent

Frederieke Hols

Moonflower_Yoga_RestorativeXL.png

Restorative XL
 

Vind je een reguliere Restorative yogales ook altijd te kort duren? Trakteer jezelf dan op deze extra lange sessie van 2,5 uur en boek je eigen mini-retreat!

Met je lichaam ondersteund door alle props die we beschikbaar hebben in de studio, wordt je meegenomen op een diepe ontspannende reis. Ontdek hoe het voelt om al je zorgen en inspanningen die in de feestmaand van het jaar op kunnen spelen, helemaal van je af kunnen glijden. En hoe je weer terug kunt komen tot de diepe rust die altijd binnen in jezelf aanwezig is.

LOCATIE

Datum

Heemskerk

ZO 23 januari 1400u

Docent

Sandra Zappeij

back-light-1701549_1280.jpg

Introductie in de Vayu's
De Pancha vayu's op de yogamat & in het dagelijks leven

Het is winter, we zitten in ieder geval aan het begin van dit seizoen in een lockdown en de wereld lijkt daardoor voor velen stil te staan. Dat heeft waarschijnlijk een uitwerking op jou. Stagneert je energie en voel je je zwaar? Heb je veel zorgen en slaap je slecht door gepieker? Zit je laag in je energie en verdwijnt je eetlust? Of ben je juist (te) veel aan het eten? Het kan alle kanten opgaan en misschien wissel je wel tussen veel verschillende gemoedstoestanden.

Deze workshop kan je helderheid geven in hoe je je voelt en wat je kunt doen om jezelf datgene te geven wat je nodig hebt.

LOCATIE

Datum

Heemskerk

ZA 29 januari 1400u

Docent

Marloes Zonneveld

Moonflower_Yoga_innerlijkewinter_vierkant.png

Ajna Tempel Mini Retreat
Innerlijke winter

Bij de Ajna Tempel bieden we graag verdieping met onze lessen en workshops. Daarnaast willen we je elk seizoen meenemen op reis in een Ajna Tempel Mini Retreat. Een middag in het weekend die helemaal in het teken staat van selfcare, verdieping en bewustwording. Een middag voor JOU! 

Dit innerlijke winter retreat is extra en exclusief voor voormalig deelnemers aan de cursus 'Je menstruatiecyclus als krachtbron (her)ontdekken'.

LOCATIE

Datum

Heemskerk

ZO 30 januari 1300u

Docent

Sandra Zappeij

groot 4.jpg

Ajna Tempel Mini retreat
Rust in de zwangerschap

Lieve mooie zwangere vrouw: deze middag is voor jou & je kindje! Een middag waar ontspanning en rust in je zwangerschap centraal staat. Bianca begeleidt je bij je reis naar binnen, waar je rust & vertrouwen vindt.

Bianca noemt dat je verzachtingsvolle ZIJN. Je verzachtingsvolle ZIJN is een waardevolle basis voor je zwangerschap, bevalling, postpartum en moederschap. Als jij je verbindt met je verzachtingsvolle ZIJN kun je jezelf liefdevol dragen, sta je in contact met je intuïtie en kun je verbinding maken met je kindje.

LOCATIE

Startdatum

Heemskerk

ZA 5 februari, 1400u

Docent

Bianca Coorengel

Moonflower_Yoga_YogaNidra_hartsverlangen-2.png

Workshop Yoga nidra
Je hartsverlangen (her)ontdekken

In Yoga Nidra wordt vaak gewerkt met een hartsverlangen, een hartenwens, ook wel Sankalpa genaamd. Maar hoe kom je er nou achter wat jouw Sankalpa of hartsverlangen is? En waarom zou je die helder willen hebben?

LOCATIE

Startdatum

Heemskerk

ZO 6 februari, 1500u

Docent

Sandra Zappeij

88331217_2774114786156647_1412850859481497600_o.jpg

Yin yoga, Etherische olie en de Chakra's
Een reis door de chakra's met Yin yoga, ondersteund door helende geuren

Een extra lange yin yogales met meditatie van 2,5 uur. Tijdens deze les neemt Naomi je mee op reis door de chakra's. Daarbij maakt zij gebruik van de krachtige werking van etherische oliën.

De zeven chakra's kun je zien als energiekruispunten in je lichaam. Alle zeven hebben ze hun eigen bijbehorende thema's. Een goede chakra-balans zorgt ervoor dat je je ook letterlijk in balans voelt. Je voelt je energiek, staat met beide benen op de grond en hebt een goed contact met je intuïtie.

LOCATIE

Datum

Heemskerk

Zaterdag 12 februari 1400u

Docent

Naomi van der Werff

Moonflower_Yoga_YogaNidra_gevoelens.png

Workshop Yoga nidra
Vriendschap sluiten met je gevoelens en emoties

Hoe zou het zijn bepaalde gevoelens of emoties te kunnen ontvangen als bekende vrienden? Om een rustig gesprek met ze te hebben of gewoon samen met ze te zitten en naar elkaar te luisteren? De boodschap van je emotie of gevoel te ontvangen in plaats van er heftig of direct op te reageren?

LOCATIE

Startdatum

Heemskerk

ZO 6 maart, 1500u

Docent

Sandra Zappeij

korea-2446572__480.jpg

Viering van de lente
Met cacao ceremonie en Sjamanistische drumhealing

Tijdens deze workshop van drie  uur gaan we aandacht besteden aan het hervinden van ons energie, met bewuste momenten van verbinding, bewegen en voelen door middel van een zachte flow met misschien een spicy touch. Bij binnenkomst ontvang je een kopje rauw cacao om je hart te openen. Het geluid van moeder aarde, de Sjamanistische Drum, zorgt voor kracht en diepgang. We zijn immers klaar om te ontwaken. De lente symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode ~ Lente.

LOCATIE

Startdatum

Heemskerk

ZO 20 maart, 1430u

Docent

Naz Dur

ohmhartzondefinitiefnieuw.png

Ajna Tempel Mini Retreat
Lente ~ 

Meer informatie volgt binnenkort 

LOCATIE

Datum

Heemskerk

ZO 10 april 1330u

Docent

Marloes Zonneveld

Informatie
Klein MJ1A8096 kopie.jpeg

Beginners workshop
Ga goed voorbereid de lessen in

Wil je kennismaken met yoga, ken je iemand die dat zou willen of ben je zelf net begonnen met yoga? Dan is de Yogaworkshop voor beginners een echte aanrader! In rustig tempo word je door de basishoudingen geloodst, je leert stap voor stap hoe de Zonnegroet in een flow gaat en we leggen je de verschillen uit tussen de lesvormen. De workshop is speciaal opgezet om beginners in yoga vertrouwd te maken met de basistechnieken. 

LOCATIE

Datum

Heemskerk

Nader te bepalen

Docent

Marloes Zonneveld

Moonflower_Yoga_YogaNidra_bewustzijn.png

Workshop Yoga nidra
In de stroom van bewustzijn stappen

Yoga Nidra neemt je mee op reis. Je beweegt je door verschillende lagen van je wezen en alles wat daarin verschijnt. Gevoelens, emoties, gedachten, die we waarnemen als sensaties. In deze workshop gaan we een stapje verder op reis en ontdekken we wat daar nog aan voorbij ligt. 

LOCATIE

Startdatum

Heemskerk

ZO 23 april, 1500u

Docent

Sandra Zappeij

workshop-testkopie-2048x1021.jpg

Grenzen voelen
Ontdek wat grenzen zijn, waar ze liggen en hoe je ze kunt herkennen.

Grenzen leren voelen, hoe doe je dat? Hoe merk je dat je moeite hebt met grenzen? Als je het moeilijk vind om nee te zeggen, of als je achteraf pas merkt dat iemand over je grenzen heen is gegaan dan heb je waarschijnlijk nooit geleerd om gezond je grenzen aan te geven. Grenzen aangeven is belangrijk, maar voor je dit kunt, moet je ze eerst leren voelen. 

In deze workshop gaan we ontdekken wat grenzen zijn, waar ze liggen en hoe je ze kunt herkennen. Door je bewust te worden van waar je grenzen liggen en deze duidelijk te communiceren kom je in je kracht te staan en kun je zelfvertrouwen opbouwen.

LOCATIE

Datum

Heemskerk

VR 17 juni 1300u

Docent

Samantha Hosea