top of page
Image by Rodion Kutsaev

Marloes Zonneveld

MJ1A8581.jpg
Marloes Zonneveld

Zo ver als ik me kan herinneren ben ik van jongs af aan een ontzettende levensgenieter. Dat betekent niet dat ik geen moeilijke momenten en levensuitdagingen heb gekend. Integendeel. Maar als ik ergens goed in ben (geworden) is het meebewegen in de flow van het leven en het beste maken van de situatie.

Dat licht verspreid ik graag om me heen, zo ook met jou.

Yoga en meditatie is sinds 2008 een belangrijke tool in mijn leven om terug te komen bij mezelf, bij de flow waar ik op dat moment in zit. Dat is ook waar het naar mijn idee om gaat: Bewust stilstaan in het moment, voelen wat je lichaam nodig heeft, wat je hart je ingeeft en dan met helderheid en inzicht weer verder gaan in het dagelijkse leven. En dat gaat de ene keer sneller dan de andere keer, dat ligt natuurlijk helemaal aan de situatie.

Ik geniet van het geven van verschillende soorten yogalessen. Vinyasa flow, yin yoga en meditatie is de basis van de lessen die ik geef. Het leert je om goed te luisteren naar je intuïtie en lichaam. Daarnaast ben ik begonnen met het geven van 1 op 1 reiki sessies. Het sluit heel mooi aan op de yoga.

Ik kijk er naar uit je mee te nemen op reis over de mat of op de behandeltafel. Je binnenwereld is minstens zo interessant als de buitenwereld. Let’s flow!

Marloes Zonneveld

Hoi,


Mijn naam is Marloes, enthousiasteling in yoga, natuur en bewustwording. Ik kom uit Heemskerk en woon nu samen met Jordi en onze dochter Jonna in het fijne Den Haag.

Ik ben founder van de Ajna Tempel, yogadocent en ik geef reiki behandelingen. Met de Ajna Tempel hebben we 10 jaar een yogaschool gehad op een vaste locatie. Heel veel mensen voelde zich er thuis, er ontstond een heuse Tempel familie.


Dat gevoel van thuiskomen in jezelf en verbinding breng ik je nu met mijn uitgebreide online yoga platform, buitenyoga en 1 op sessies met reiki.


Terug in de tijd

Van jongs af aan houd ik me graag bezig met verdieping in mezelf. Waarom doen we de dingen die we doen, zoals we ze doen?


In 2008 ontdekte ik yoga en meditatie, dit hielp me bij het vinden van antwoorden in mezelf. Ik ben begonnen met het volgen van yogalessen bij Wineke Nijenhuis van Centrum Dagda, in Beverwijk. Al snel was 1x per week naar de les niet voldoende en ging ik thuis yoga beoefenen met behulp van (toen nog) dvd's. Dat voelde goed! Op verschillende plekken heb ik yogalessen gevolgd en is het echt een onderdeel van mijn leven geworden.


Het ondernemers avontuur begon voor mij in 2012 onder de naam Zonnenyoga. Dat pastte uiteindelijk niet meer, het was tijd om een heuse Tempel te openen. In maart 2014 werd de Ajna Tempel dan ook geboren. Wat een geweldige reis is dat geweest. Dat stopte door een huuropzegging in 2022 en sindsdien verbreed ik mijn doelgroep door heel Nederland met een online yogaschool.


'The flow of life continues...'


Ik geniet van het geven van creatieve Vinyasa flow lessen (student bij Shiva Rea), yin yoga (opleiding gedaan bij Stillnessinyoga en meditatie. Het brengt energie waar nodig en tegelijkertijd ontspanning die zo ontzettend prettig voelt. Yoga geeft verdieping én eenvoud. Precies dat gevoel breng ik graag over in mijn lessen. Het is heel waardevol om goed te luisteren naar je intuïtie en lichaam.


In 2022 is de opleiding tot Holistisch therapeut op mijn pad gekomen bij ZoMa opleidingen. In dat jaar heb ik Reiki 1 en 2 gedaan en ik geef nu ook 1 op 1 sessies. Wat een mooie aanvulling is dat op het geven van yogalessen!


Je binnenwereld is minstens zo interessant als de buitenwereld, er valt zoveel te ontdekken! Ik kijk er naar uit je mee te nemen op reis in jezelf over de mat of via een 1 op 1 sessie.


Liefs,

Marloes

Opleiding en training

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gedaan. Hier een kleine greep:


  • Basisopleiding Hatha Yoga bij Pratyak Caitanya in Heemskerk (2012)

  • Opleiding Easy flow bij de Blauwe Vlinder in Beverwijk (2012)

  • 10-Daagse Vipassanameditatie-cursus (2015)

  • Yin yoga opleidingen gevolgd bij Yoga Moves met José de Groot (2016)

  • Yin yoga & Meridianen met Anoshe Overington van Stillnessinyoga (2018)

  • Zwangerschapsyoga bij Yoga point in Woerden (2021)

  • Prana Vinyasa flow van Shiva Rea & senior teachers als Simon Park, Coral Brown, Nele van Poucke en Daphne Koken (gestart 2013 & still learning)

  • Yoga nidra training bij The House of Inner Power (2022-2023)

  • Opleiding Holistisch therapeut en reiki 1, 2 en 3A bij ZoMa opleidingen (2022-2024)Grote dank aan al deze inspirators :)

bottom of page