top of page

Duik de diepte in

24.png
  • mzonneveld3

Etherische olie & Yoga

Op ons lesrooster vind je nu op donderdagochtend de les Aroma flow met Naomi. We (Naomi en Marloes) vertellen je er graag meer over in dit blog. Wat is etherische olie, wat doen we tijdens deze les en welke olie wordt gebruikt? Het belangrijkste in deze les is het ervaren wat de olie voor je kan betekenen. In dat moment, wat een week later weer helemaal anders kan zijn. Dus je krijgt wel wat informatie, maar het gaat vooral om de ervaring.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn oliën die verkregen worden uit aromatische planten. Elke plant waaruit olie verkregen is, heeft een andere geneeskrachtige werking. Etherische of ook wel essentiële oliën zijn veilig, want ze voldoen aan allerlei verschillende eisen.

Wel kun je gevoelig zijn voor bepaalde oliën. Neem bijvoorbeeld pure pepermuntolie, dit kan behoorlijk irriterend zijn voor de huid. Ook kun je beter geen citroenolie op de huid smeren als je gaat zonnen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld pigmentvlekken ontstaan. Daarom is het dus wel belangrijk dat je bewust bent hoe je de olie gebruikt.

Aroma flow

Tijdens deze les neemt Naomi je mee in een rustige flow. Soms iets meer Relax flow, soms iets meer Basic flow. Dat ligt helemaal aan het moment. Het is in ieder geval een les waarbij houdingen elkaar in een rustig tempo opvolgen. De adem is hierbij leidend. De les is voor alle niveaus.

We starten de les met een ontspannende olie om echt even te landen in het moment. Wanneer de les wat actiever wordt zullen we een olie delen waarvan je lekker wat meer energie krijgt. Aan het einde van de les delen we weer een aardende of ontspannende olie. Kortom, elke olie is helemaal passend bij wat we aan het doen zijn. De oliën worden verspreid via een diffuser, een spray of verdund op de huid.


Welke olie gebruiken we?

Naomi gebruikt oliën van doTERRA en De Groene Linde. De oliën die zij gebruikt zijn zoveel mogelijk afgestemd op de thema’s die op dat moment spelen.

Marloes heeft 3 oliën gemaakt, speciaal voor deze les een eigen recept. Ze gebruikt de oliën van de Groene Linde en heeft er een mooie mix van gemaakt.


Veel plezier met ontdekken wat etherische olie in de yogales voor jou kan betekenen! En wil je meer weten over etherische olie, laat het ons weten. Misschien plannen we dan een keer een mooie workshop in :)

Liefs,

Naomi en Marloes

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page