top of page

Duik de diepte in

24.png
  • mzonneveld3

Goed of slecht nieuws?

Is slecht nieuws altijd slecht nieuws?


Dit is een vraag die laatst een aantal keer door me heen ging door bepaalde gesprekken die ik had. Slecht nieuws kan zeker als slecht nieuws voelen. Vaak brengt slecht nieuws pijn, zorgen en/of verdriet met zich mee. Denk aan een dierbare die (ernstig) ziek wordt, je contract wordt niet verlengd terwijl je het zo fijn hebt op je werk of je partner verteld dat hij/zij verliefd is op iemand anders.


En dan staat je leven even op zijn kop. Waarschijnlijk komen er allerlei emoties boven en daar kun je op veel manieren op reageren en mee omgaan. Je onderzoekt of je iets kunt doen om de situatie te veranderen of je wordt uitgenodigd de situatie te accepteren zoals die is. Dat laatste kan soms een flinke uitdaging zijn.


Huuropzegging

Ik probeer niet te snel in termen als goed en slecht te praten of te denken. Toen ik de huuropzegging kreeg van het Piet Blom gebouw voelde dat wel even als slecht nieuws. ‘Dit gaat van alles veranderen en een hoop werk opleveren’ dacht ik meteen.


Dat uiteindelijk de beslissing viel om te stoppen met de yogaschool op een fysieke locatie zag ik van te voren niet aankomen. Het idee was er wel, want als het niet zou lukken een geschikte plek te vinden, was dat zeker een beslissing. Maar dat de beslissing kwam bovenop een berg in Bulgarije door een zeker mailtje, was een verrassing. Ik had een soort ‘ja’ gekregen op een locatie, maar van binnen voelde ik een ‘nee’. (uitgebreid blog hierover vind je hier)


Cadeau

En nu? Nu ben ik ontzettend blij met mijn leven zoals die nu is. Enorm veel ruimte om mezelf neer te zetten, spelenderwijs ben ik aan het onderzoeken wat op dit moment bij mij past en er is veel tijd voor de opleidingen die ik doe. Ik ben ontzettend dankbaar dat het zo kan, dat is zeker niet vanzelfsprekend.

De huuropzegging voelt nu als een belangrijke wending in mijn leven, het voelt als een soort cadeau naar verdere groei en ontwikkeling. Het slechte nieuws werd dus goed nieuws zou je kunnen zeggen. En dat hoor ik vaker om me heen. Mensen die hun burn-out als een geschenk ervaren, nog leukere banen hebben gevonden of er zijn mooie persoonlijke ontwikkelingen ontstaan.


Vertrouwen vinden in de storm

Zit je nu in de storm van ‘slecht’ nieuws, dan is de boodschap ontvangen dat slecht nieuws ook iets moois kan brengen waarschijnlijk niet waar je nu iets mee kan. Heel logische en het is ook niet de bedoeling dat je de moeilijke momenten gaat vervangen met gedachten als ‘hier komt vast iets moois uit’.


Voel het helemaal, neem alle tijd dit te doorleven en wees boos, gefrustreerd, onzeker of verdrietig. Vraag hulp waar nodig, zorg voor jezelf door gezond te eten en een balans te vinden tussen bewegen en ontspanning. Het leven is 1 grote flow, heb vertrouwen in de golven van het leven.


Dat brengt me nog bij een waardevolle les vanuit het boeddhisme: aniccha - ‘al wat ontstaat, zal ook weer vergaan’. Oftewel, niets is voor altijd.


Liefs,

Marloes11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page