top of page

Duik de diepte in

24.png
  • Foto van schrijverMarloes

Reiki & het zelfhelend vermogen

Bijgewerkt op: 28 feb.

Dat yoga en meditatie je kan ondersteunen in de hectiek van de dag, dat heb je waarschijnlijk al wel ervaren (zo niet, start vandaag nog!) Yoga en meditatie brengen verbinding tussen lichaam en geest. Onder andere houdt je je lichaam sterk, je ontdekt je grenzen en je brengt gedachten tot rust. De energie kan weer vrijer stromen.


Die energie noemen we in de yoga Prana. In het Japans is dit Ki. Zonder deze energie is leven onmogelijk. Wanneer deze universele levensenergie vrij kan stromen zit je lekker in je vel en heb je voldoende energie. Je kunt je misschien wel voorstellen waarom je je meestal na een yogales een stuk beter voelt. De energie heeft meer ruimte gekregen om vrijer te gaan stromen.


En hoe zit dat dan wanneer je je na een les niet happy voelt? Het kan bijvoorbeeld zijn dat een emotie die vastzat ook ruimte gekregen heeft. Of dat er een thema in jou is aangeraakt die je in de war maakt. Loop daar niet van weg, maar geef ruimte aan datgene wat zich laat zien. Zorg extra goed voor jezelf en vraag hulp waar nodig.


Wat is Reiki?

In 2022 ben ik in aanraking gekomen met reiki. Wat een prachtige toevoeging is dat op yoga, het klikte! Reiki is nu onderdeel van mijn dagelijkse practice. Wanneer ik mediteer, geef ik mezelf vaak ook reiki. Maar wat is reiki nu eigenlijk? Reiki is een Japans woord en is samengesteld uit twee delen: "Rei" betekent universeel, en "Ki" staat voor levensenergie. Reiki betekent dus "universele levensenergie".


Deze eeuwenoude genezingsmethode werd herontdekt in het begin van de 20e eeuw door de Japanse theosoof Mikao Usui. Samen met reiki zet je je energiekanaal verder open, zodat de universele levensenergie vrijer door je heen kan stromen.


Bij een reiki behandeling lig je in comfortabele kleding op een behandeltafel (of zitten in een stoel kan ook). Er wordt reiki energie doorgegeven door middel van handoplegging op verschillende delen van het lichaam. Deze energie is altijd, overal en in alles aanwezig. En ondanks dat je dit niet direct kunt zien, kun je de energie wel voelen. Mensen die reiki ontvangen, voelen de energie soms als warmte of kou. Je kunt het ook ervaren als tintelingen in, op of rondom het lichaam. Het kan ook zijn dat je niets ervaart. De reiki energie stroomt sowieso, daar kun je helemaal op vertrouwen.


Zelfhelend Vermogen

Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld een wondje aan je vinger hebt, dan heelt dat vanzelf. De ervaring is dat reiki dit vermogen activeert en energieblokkades in het lichaam kan oplossen. Reiki wordt gebruikt voor een breed scala aan klachten, zoals stress, vermoeidheid, angst, pijn en chronische aandoeningen. Reiki brengt vaak diepe ontspanning en daardoor helpt het om de algehele gezondheid te verbeteren. Het zelfhelende vermogen van ons lichaam wordt dus geactiveerd wanneer de levensenergie vrij kan stromen.

Reiki is geen vervanging van een medische behandeling, maar wordt door velen beschouwd als een nuttige aanvulling. Het wordt ook vaak gebruikt als een vorm van zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling.


Reiki helpt de ontvanger in een staat van diepe ontspanning te komen, waardoor het zenuwstelsel kalmeert en het lichaam de kans krijgt om zichzelf te genezen. Het werkt op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau.


Aantal voordelen van reiki

  1. Stressvermindering: Reiki helpt bij het verminderen van stress en bevordert ontspanning.

  2. Pijnverlichting: Het kan bijdragen aan het verminderen van pijn en ongemak in het lichaam.

  3. Emotionele Balans: Reiki kan helpen bij het loslaten van emotionele blokkades en het bevorderen van emotionele balans.

  4. Versterking van het immuunsysteem: Door het bevorderen van ontspanning en welzijn kan Reiki het immuunsysteem versterken.

  5. Helpt bij je energiebalans: Ben of blijf je heel moe, dan kan reiki inzicht geven in jouw situatie.

  6. Persoonlijke ontwikkeling: Reiki helpt om overtuigingen en patronen te gaan herkennen.


Kortom

Reiki is een holistische benadering die werkt op alle niveaus van het lichaam. Daarbij activeert reiki het zelfhelende vermogen. We leven in een wereld die vaak gericht is op het zoeken van oplossingen in de buitenwereld. Reiki is, net als yoga, een pad die je brengt naar je binnenwereld. Daar waar heling kan ontstaan.


Yoga & reiki zijn voor mij niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse routine en wat fijn ik dit kan delen via mijn werk.


Je bent van harte welkom voor een reiki behandeling bij mij thuis in Den Haag. Lees er hier meer over.


Liefs,

Marloes42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page