top of page

Duik de diepte in

24.png
  • mzonneveld3

Wil jij meer rust in je dagelijkse leven?

Lees dan dit blog helemaal uit :)


Je bent misschien vooral fan van yoga in een studio, lekker om de deur uit te zijn en daar vind je dan een zen moment voor jezelf. Ik zal je vertellen: daar ben ik ook fan van! Terwijl ik dit schrijf kom ik ook net bij een yogales vandaan bij een studio in Den Haag. Ik zit nu in een koffietentje dit blog te schrijven en kan daar zo van (na)genieten!


Maar waarom zou je dan online yoga gaan doen? Je doet toch al 1 of 2 lessen in week, helemaal goed zo.


Wat ik zelf vaak zag en hoorde tijdens de Ajna Tempel op fysieke locaties is dat we 1 of 2 yogalessen per week doen om even op te laden en de stress van de dag van je af te laten glijden. Je vindt de pauzeknop om vervolgens weer vol gas terug te gaan in de drukte.


Wist je dat dat ook anders kan?


En daar kan online yoga je zeker bij helpen. Hoe mooi is het om bijvoorbeeld met 30 minuten yoga je dag te starten of tussen de middag even 15 minuten de mat op te stappen. Op die manier kun je de dag heel anders gaan beleven. Er is meer rust en meer contact met hoe het met je gaat. Er is meer bewustzijn.


Het mooie daar weer van is: Je kunt de yogalessen bij een studio heel anders gaan ervaren. Je bent dan namelijk minder lang bezig om op te laden en bij te komen van het dagelijkse leven. Je kunt al rustiger en kalmer zijn, waardoor je gelijk de diepte in kan duiken in jezelf. En dat kan zoveel inzichten geven, heel waardevol!


Meer redenen voor online yoga

Daarnaast kennen we allemaal periodes van meer drukte, waardoor we minder vaak naar de yogales gaan dan we willen. En er is altijd wel een kort moment te vinden in je dag om thuis even die mat uit te rollen, al is het maar voor een 10 minuten meditatie.


Zelf heb ik een hele tijd alleen maar thuis online yoga gedaan, dat paste even beter in mijn leven als moeder van een baby/dreumes. Nu ga ik er weer 1x per week op uit. De combinatie is erg fijn!


Ook kan het zijn dat je financieel even zoekende bent, we merken allemaal wat van de inflatie. Online yoga is dan een stuk goedkoper (soms zelfs gratis) en je kunt toch jouw yoga practice blijven doen.


Maar ik heb geen plek in huis…

Dat kan soms een uitdaging zijn, maar is zeker niet onmogelijk. Vaak willen we het ook te perfect terwijl dat helemaal niet nodig is. Als jij een plek hebt om je mat uit te rollen met een beetje beweegruimte eromheen dan ben je er al. Hier een aantal tips:

  • Wat ik zelf de belangrijkste vind is om echt met aandacht je mat uit te rollen. Ook al is het in de woonkamer of naast de wasmachine, je kunt er echt JOUW moment van maken. Spray een fijne olie in de rondte, brandt een kaarsje en dim het licht. Al snel kun je een hele fijne yoga sfeer neerzetten. De was en andere klusjes komen later, je staat nu in jouw ‘thuistempel’.

  • Als je huisgenoten hebt is het fijn hun op de hoogte te brengen van dit moment voor jezelf. Misschien willen ze wel een keer meedoen. Als de mogelijkheid er is kun je ook een moment kiezen dat het huis leeg is, ook al is dat midden op de dag. Yoga online kan ALTIJD!

  • Zorg voor een goed beeldscherm. Het kan op je telefoon, maar dat is vrij klein. Een laptop of ipad is misschien handiger om te gebruiken. Tip: sommige mensen streamen hun apparaat met de tv, ook heel tof als je dat kunt doen!


Kortom, yoga online kan zoveel toevoegen aan jouw bewustwordingsproces. Dat is de reden dat ik online ben gestart met de Ajna Tempel. Voor de toegankelijke prijs van €16,- per maand kun je onbeperkt alle yogalessen volgen in de videotheek. En de videotheek groeit. Ik krijg ook verzoekjes dus de eerste verzoekjes staan gepland om op te gaan nemen. Naast de videotheek zijn er ook live lessen. Alle informatie vind je hier.


Extra tip: Binnenkort vind je gratis proeflessen op de website, houd de website en social media in de gaten.


Ik hoop dat je wat hebt aan dit blog en je een sprankeling vind in jezelf om thuis (vaker) je mat uit te rollen. Of dat nou bij mij is, voor jezelf of op een andere manier. Hoe meer mensen aan de yoga, hoe bewuster we worden van onszelf, hoe lichter we in het leven kunnen staan. Hoe mooi is dat :) Deel dit blog dus gerust door!


Tot yoga!

Liefs,

Marloes


Ps. Heb jij een vraag, mail me op marloes@ajnatempel.nl. Ik hoor je graag!
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page