top of page

Duik de diepte in

24.png
  • Foto van schrijverMarloes

Yin en yang in het dagelijks leven

Ik heb echt wel even getwijfeld of ik dit blog zou publiceren. Het is nogal persoonlijk. Tegelijkertijd is dat wat ik graag doe. Mijn ervaringen delen uit mijn dagelijkse leven helpen me om dingen een plek te geven. Delen draagt daardoor bij aan mijn groei en daarnaast inspireert het vaak ook anderen. Zelf lees ik ook graag ervaringen en verhalen van andere mensen. Ik haal daar dan inspiratie uit voor mijn eigen processen waar ik in zit. Ik nodig je uit om hetzelfde te doen :)


Yin en yang

Yin en yang, donker en licht. Als we enorm blij zijn en ons sterk voelen, dan komt er meestal een moment waarin dat weer veranderd. Je zou kunnen zeggen dat je van hoog, weer omlaag gaat. Je kunt gewoonweg niet continu blij zijn, gelukkig zijn of je 'on top of the world' voelen.


Je kunt wel landen in datgene wat er is. Ik zie dat altijd als meebewegen met de flow van het dagelijkse leven. Als iets moeilijk is, kun je dat dan helemaal toelaten? Meestromen met dat wat het leven je geeft, hoe pijnlijk het soms ook is. Niets blijft voor altijd. Na een 'storm' ziet de wereld er weer anders uit (dat hebben we vorige week ook kunnen merken na storm Poly).


Acceptatie, rust, geduld, doorzettingsvermogen, vertrouwen, kracht, groei. Je kunt vanalles in jezelf ontdekken tijdens en na een innerlijke storm.


Nu mijn yin en yang verhaal van de afgelopen weken.


Juni

De maand juni was echt geweldig! Ik heb zo genoten van een heleboel. Onder andere de training bij Shiva Rea in Utrecht, de reiki master (reiki 3a) en een geweldige vakantie met mijn prachtige gezin in Oostenrijk. Een maand van zoveel liefde, verbinding en verdieping. Het heeft me enorm opgeladen.


Hoge rekening

Toen we op de terugreis vanuit Oostenrijk waren naar huis, kwam het bericht binnen dat er een hoge afrekening aankomt van mijn yogaschool in Heemskerk, in het Piet Blom gebouw (die nu gesloten is). Heel hoog, iets wat zeker niet iedereen standaard op zijn bankrekening heeft staan.


Het begon met ongeloof, dit kan immers niet waar zijn. Maar wat als het wel waar is? Toen moest ik even flink huilen. Het voelde zo ontzettend oneerlijk. Na een lastige periode met de yogaschool tijdens covid, werd als 'kers op de taart' het huurcontract opgezegd. De nieuwe wending om online verder te gaan kwam daar uiteindelijk uit voort. Ook al kan ik goed meebewegen met veranderingen, vond ik het natuurlijk ook enorm zonde van alles wat ik al die jaren had opgebouwd. En nu kwam deze rekening als een extra kers (of misschien slagroom) op die taart, wat dus heel oneerlijk voelt.


Maar goed, ik ben de eerste schok te boven gekomen en toen op onderzoek uitgegaan. Al mijn buren hebben een hoge afrekening gehad en we zijn nu samen aan het kijken of het klopt (het lijkt niet te kloppen in ieder geval). Ik heb een zakelijke brief geschreven en alle feiten op een rij gezet. Ook al was de situatie niet leuk, die brief maken gaf me enorme voldoening. Ik voelde me groeien als ondernemer en als vrouw. Ik ging staan voor mezelf. Een waardevolle les!


Ik heb nog geen (hopelijk goede) afloop over deze ontwikkeling, alles loopt nog en duurt langer door de vakantieperiode. Maar het feit dat ik nu al licht ontvangen heb in deze zogenoemde donkere situatie geeft mij heel vertrouwen en ook een bepaalde voldoening.

(Ben jij toevallig advocaat of juridisch onderlegd en zou je willen helpen? Heel fijn als je me wilt mailen op marloes@ajnatempel.nl.)


De reis gaat verder

Kort geleden heb ik ook een miskraam gehad. Dit voelt heel gek en kwetsbaar om zo open te delen in de wereld, maar toch wil ik dat doen. Het was een hele vroege miskraam en het ging op zich allemaal goed en vanzelf.


Heel veel vrouwen hebben miskramen. Het is ook niet mijn eerste en andere ervaringen waren heel intens. Het is iets waar echt over gesproken mag worden en nog steeds is dat voor veel vrouwen een grote drempel. Ik voel die drempel ook.


Er was volledige overgave aan deze situatie. Ik heb een dag veel fysieke pijn gevoeld, waarin ik kon ontspannen. Een dag later ging het al iets beter, maar ik wilde (en hoefde) vooral niet teveel. Dag 3 was heel emotioneel en ik moest huilen om het kleinste dingen. Ik kon hulp vragen, Jordi was zo aanwezig, ik ben daar enorm dankbaar voor.


Op dag 4 zag de wereld er weer heel anders uit en wilde ik er weer op uit. Zonder te forceren, het voelde heel natuurlijk en ik had ook zin om even naar het strand te gaan.


Ik voelde tijdens deze dagen enorm veel vertrouwen in de wens voor een tweede kindje in ons gezin. Ook voelde ik de dunne sluier tussen de wereld die we hier zien en de wereld die we niet direct kunnen zien. Het was een hele mooie ervaring (naast het verdriet en fysieke pijn, etc). Dankbaar dat ik kon zakken in de overgave en de ervaring zelf.


Overgave

Het is naar mijn idee niet de bedoeling alleen maar te focussen op het licht en de mooie dingen, ook niet (juist niet) in de moeilijke situaties waarin het leven ons brengt. Kun je de donkere en moeilijke momenten helemaal toelaten, zonder op zoek te gaan naar iets of het te willen veranderen. In die overgave kan wel een basisvertrouwen zitten, dat je altijd open staat om er iets moois uit te ontvangen.


Als je lichaam vraagt om rust, neem je rust.

Ben je verdrietig, huil.

Is er chaos in je hoofd, wat helpt jou om weer te landen in je lichaam?

Weet je het even niet meer, bel een vriendin.

Heb je hulp nodig, vraag om hulp.


Het klinkt zo simpel, maar het kan zo ingewikkeld zijn. Ik nodig je uit 'erin te zakken'. In wat het ook is. Ontspan. Je hoeft niets te doen, te zoeken of te versnellen. Alle antwoorden en helderheid komen voor jou op het juiste moment.


Lees jij dit en voel je de behoefte hierover te delen, je mag me altijd je verhaal delen of vragen stellen. Misschien door alleen al dit te lezen voelt je een shift in jezelf. Jouw ervaring mag er helemaal zijn en dan kan het je ook iets moois brengen.


In welke situatie je op dit moment ook zit. Ik wens je kracht, liefde en vertrouwen toe.


Liefs,

Marloes

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page