top of page
Image by Rodion Kutsaev

Begin met yoga

Online cursus

Datum

Elk moment

Tijd

Elk moment

Locatie

Online

Prijs

€ 55,-

Je docent

Marloes Zonneveld

Zo ver als ik me kan herinneren ben ik van jongs af aan een ontzettende levensgenieter. Dat betekent niet dat ik geen moeilijke momenten en levensuitdagingen heb gekend. Integendeel. Maar als ik ergens goed in ben (geworden) is het meebewegen in de flow van het leven en het beste maken van de situatie.

Dat licht verspreid ik graag om me heen, zo ook met jou.

Yoga en meditatie is sinds 2008 een belangrijke tool in mijn leven om terug te komen bij mezelf, bij de flow waar ik op dat moment in zit. Dat is ook waar het naar mijn idee om gaat: Bewust stilstaan in het moment, voelen wat je lichaam nodig heeft, wat je hart je ingeeft en dan met helderheid en inzicht weer verder gaan in het dagelijkse leven. En dat gaat de ene keer sneller dan de andere keer, dat ligt natuurlijk helemaal aan de situatie.

Ik geniet van het geven van verschillende soorten yogalessen. Vinyasa flow, yin yoga en meditatie is de basis van de lessen die ik geef. Het leert je om goed te luisteren naar je intuïtie en lichaam. Daarnaast ben ik begonnen met het geven van 1 op 1 reiki sessies. Het sluit heel mooi aan op de yoga.

Ik kijk er naar uit je mee te nemen op reis over de mat of op de behandeltafel. Je binnenwereld is minstens zo interessant als de buitenwereld. Let’s flow!

Begin met yoga

Ga goed voorbereid de mat op met deze online yoga cursus!


 • Wil je kennismaken met yoga of ken je iemand die dat zou willen?

 • Zoek je meer rust in je dagelijkse leven en ben je benieuwd of yoga een bijdrage kan leveren?

 • Gaan je gedachten alle kanten op en wil je oefenen in focus?

 • Wil je dat doen in je eigen fijne omgeving thuis?

 • Ben je zelf net begonnen met yoga en mis je een bepaalde basiskennis?


Dan is deze online yoga cursus voor jou! De cursus 'Begin met yoga' bestaat uit 9 video's (+ een 10de bonus video) en is speciaal opgezet om beginners vertrouwd te maken met de basistechnieken van yoga. Deze cursus is geschikt voor mensen die nog nooit een yogales hebben gevolgd en ook voor mensen die al zijn begonnen en meer uitleg zoeken.


Wat leer je allemaal in de 9 video's?

 • Wat is yoga?

 • Basis ademhalingstechnieken.

 • Leer stap voor stap de zonnegroet.

 • Uitleg over de verschillende yogavormen hatha, vinyasa flow en yin yoga.

 • Krijg de veel voorkomende houdingen uitgelegd.

 • Meditatie en yoga nidra.

 • BONUS: Filosofie les.


De cursus bestaat uit 9 video's (+ een 10de bonus video) en dit is ruim 4,5 uur aan videomateriaal. Uitleg over de inhoud van de video's vind je onderaan deze pagina. Het is echt een aanrader om de lessen vaker te doen. Zo kun je alles goed laten integreren en daardoor kun je nog meer de voordelen van yoga en meditatie gaan ontdekken.


Je ontvangt ook 2 bonussen:

 1. Video nummer 10 (30 minuten) - daarin vertel ik over de yogafilosofie.

 2. Heb je de hele cursus gevolgd en kom je ergens niet uit. Stuur Marloes een mail (marloes@ajnatempel.nl) en dan kun je een zoom meeting van 30 minuten reserveren waarin je jouw vraag of vragen kunt stellen. Via zoom kan ik dan goed advies geven.


De waarde van deze cursus is €88,-. Ik maak de drempel om te starten met yoga graag iets lager. Daarom is de investering voor de cursus slechts: €55,-


Na deze cursus heb je verschillende soorten yoga leren kennen, ben je bewuster van je ademhaling en heb je kunnen ervaren wat yoga met je doet. Een prachtig cadeau voor jezelf, voor meer balans in lichaam en geest.


'Je bent van harte welkom om mee te doen. Het is echt een cursus die ik zelf graag gehad had aan het begin van mijn yogareis. Super leuk om jou dus mee te kunnen nemen. Ik hoop dat yoga je net zoveel moois gaat geven als dat het mij heeft gedaan. Tot snel op de mat! Liefs, Marloes'Extra info

Inhoud: 10 video's

 1. Welkomsvideo bij deze cursus! (17 minuten). In deze video vertelt Marloes wie ze is, hoe de Ajna Tempel is ontstaan en geeft ze uitleg over hoe deze cursus te gebruiken is. Ook doen we een schrijfoefening.

 2. Opening en ademhalingsoefeningen (15 minuten). We nemen de tijd om een fijne zithouding te vinden, we doen 2 ademoefeningen en bewegen ons lichaam door een aantal oefeningen heen. Ook leer je waarom de kindhouding zo'n 'wijze' houding is om naartoe te gaan.

 3. Stap voor stap de zonnegroet (15 minuten). Er zijn ontzettend veel zonnegroeten en we oefenen deze variant (zonnegroet A) die als een mooie basis werkt. 

 4. Veel voorkomende houdingen en oefeningen uitgelegd (35 minuten). Tijdens deze les worden veelvoorkomende houdingen stap voor stap uitgelegd en we voeren een houding op 3 manieren uit, waarbij je de verschillen tussen hatha, flow en yin helder krijgt.

 5. Yogales hatha (41 minuten). Op een rustige manier wordt je door asanas (yogahoudingen) begeleid. Oefeningen in kracht, balans en fijne stretches

 6. Yogales vinyasa flow (42 minuten). Bewegen op het ritme van de ademhaling. Een mooie balans tussen kracht en ontspanning, ruimte en loslaten.

 7. Yogales yin (41 minuten). In deze les maak je kennis met yin yoga. Ervaar wat de ontspanning en diepe stretches voor jou betekenen. Dit is een meer meditatieve manier van yoga, je wordt uitgenodigd naar binnen te keren.

 8. Meditatie (13 minuten). Wordt je bewust van je zintuigen en wordt vervolgens stil om de adem waar te nemen en welke gedachten er door je heen gaan.

 9. Yoga nidra (31 minuten). Je wordt in een liggende houding meegenomen op reis door je lichaam, we ademen bewust en je zakt steeds dieper weg in jezelf. Je volgt mijn stem, je oefent in aanwezig zijn en je zal ook afdwalen met je gedachten.

 10. BONUS: Filosofie les (30 minuten). Ik vertel hier over het achtvoudig pad van de yoga. Ga lekker zitten met een kopje thee en ontvang de basis over de fascinerende yogafilosofie.


-Je koopt je cursus via Bsport voor €55,-. Je kunt in Bsport de video's voor de cursus ontgrendelen. Ga naar deze pagina om ze allemaal bij elkaar te vinden.

-Zorg voor een fijne yogamat. Mocht je geen mat hebben, ik geef graag advies en je kunt ook een mat bij mij kopen. Andere attributen zijn ook handig, ik vertel erover in de cursus.

-Lees dit blog met nog een aantal online yoga tips.

bottom of page